DIKOVIĆ: Prvi izveštaj o nesreći u sredu!

Prema najavi generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije, javnost bi do srede trebalo da dobije odgovore na pitanja zašto i kako je došlo do nesreće, kao i objašnjenje zašto helikopter nije mogao da sleti na neko drugo mesto, već je insistirano da mesto sletanja bude aerodrom "Nikola Tesla"

  • 5

Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković rekao je da je rok za izveštaj komisije koja treba da utvrdi odgovornost za pad helikoptera koji je prevozio bolesnu bebu iz Raške sreda 18. mart, dok je tehničkoj komisiji rok za izveštaj 30. mart.

"Letelicu smo pronašli tokom noći, što je bilo veoma teško. Istražni organi su uradili početni deo posla, i nastaviće sa istragom u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima", rekao je Diković.

Prema Dikovićevoj najavi, javnost bi do srede trebalo da dobije odgovore na pitanja zašto i kako je došlo do nesreće, kao i objašnjenje zašto helikopter nije mogao da sleti na neko drugo mesto, već je insistirano da mesto sletanja bude aerodrom "Nikola Tesla".

Takođe, u ovom trenutku nije najjasnija hronologija događaja i tu postoji nekoliko nedoumica, da li je beba trebalo da bude prebačena u Kraljevo ili Kragujevac, kao i da li je helikopter koji je korišćen u akciji spasavanja imao neophodnu opremu za let u lošim vremenskim uslovima, iako je na konferenciji za medije rečeno da je helikopter bio potpuno ispravan.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    15. mart 2015 | 09:46

    Letelicu smo pronašli tokom noći, što je bilo veoma teško. Pa generale nije letelica pala u dzungle Amazona nego u ATAR GRADA BEOGRADA.

  • Dragan

    15. mart 2015 | 08:38

    Pitao bih one koji kažu da je plata oficira pogotovu pilota sasvim ok što je izjavio i Vućić normalna izjava. Pitao bih takve za koje pare bi nekome rekli razumem jasno i poleteo ovom mašinerijom ikao jadni imaju procenu da ima rizika ali nesme da odbije zadatak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA