PUTIN OPTUŽIO AMERIKANCE: Puč u Ukrajini naručen u SAD!

"Trik je bio u tome što su većinom Evropljani otvoreno podržavali (ukrajinsku) opoziciju. Ali mi smo zasigurno znali da su istinski 'mozgovi' bili naši američki prijatelji", rekao je Putin u dokumentarcu pod naslovom "Krim - put u domovinu", koji je danas prikazan na kanalu "Rosija 1"

  • 34

Oružani puč u Ukrajini bio je organizovan iz Vašingtona, a Amerikanci su pokušali da se sakriju iza Evropljana, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Trik je bio u tome što su većinom Evropljani otvoreno podržavali (ukrajinsku) opoziciju. Ali mi smo zasigurno znali da su istinski 'mozgovi' bili naši američki prijatelji", rekao je Putin u dokumentarcu pod naslovom "Krim - put u domovinu", koji je danas prikazan na kanalu "Rosija 1".

Prema negovim rečima, Amerikanci su pomagali u obuci nacionalista, njihovih oružanih grupa, u zapadnoj Ukrajini, Poljskoj i donekle u Litvaniji, prenosi "Raša tudej".

"Oni su olakšali oružani puč", istakao je ruski predsednik.

Ovakav pristup, objasnio je Putin, bio je daleko od optimalnog načina na koji bi trebalo postupati sa nekom zemljom, a posebno, kako je rekao, sa postsovjetskom zemljom kao što je Ukrajina.

Kako je objasnio, takve zemlje imaju kratku istoriju življenja pod novim političkim sistemom i i dalje su krhke.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Kršenje ustavnog poretka u takvoj zemlji neminovno nanosi veliku štetu njenoj državnosti", zaključio je Putin.

Osim toga, Putin je izjavio i da je Rusija bila spremna da stavi svoje nuklaerno naoružanje u stanje pripravnosti tokom prošlogodišnjih napetosti oko pripajanja Krima i svrgavanja bivšeg ukrajinskog predsednika.

"Bili smo spremni da to uradimo.. Krim je naša istorijska teritorija. Tamo žive Rusi. Oni su bili u opasnosti.Mi njih ne možemo da napustimo".

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    15. mart 2015 | 19:56

    Naravno da su to ameri odradili.Svo zlo ovog sveta u zadnjih 60 godina dolazi iz Amerike.

  • Dag

    15. mart 2015 | 20:55

    Mozda ce,neko,nwkad,shvatiti, da su u pitanju interesi.Sta mislite zasto je dolar, u odnosu na evro, ovoliko jak?Da li ste svesni, da je EU - pri kraju?... (Pa mali Island, je shvato, da je najbolje, biti - slobodan.)...

  • Sale

    15. mart 2015 | 22:30

    Sam Obama je rekao da ih je puc kostao 5 milki dolara , tako da...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA