Ugašen požar u manastiru u Moskvi! (FOTO) (VIDEO)

Na terenu je angažovano 113 vatrogasaca sa 29 sredstava za gašenje požara, a uzrok zbog kog je došlo do vatrene stihije na zvoniku ženskog manastira "Novodeviči" još uvek nije poznat

  • 0

Požar koji je izbio na zvoniku manastira "Novodeviči" u centralnom delu Moskve lokalizovan je na prostoru od 300 kvadratnih metara, javile su ruske agencije pozivajući se na Ministarstvo za vanredne situacije.

- Trenutno se nastavljaju aktivnosti na potpunoj likvidaciji požara - rekao je za Taš predstavnik Ministarstva.

Začili su se drevni delovi skela koji okružuju zvonik na kome se radi restauracija, a unutrašnjost nije uhvaćena i prema prvim informacijama nema povređenih.

I pored toga što se još uvek ne zna šta je uzrok požara, zamenik gradonačelnika Moskve Pjotr Birjukov rekao je da bi uzrok izbijanja požara mogla biti neopreznost.

U gašenju učestvuje 113 vatrogasaca sa 29 sredstava za gašenje požara, navodi Interfaks.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Plamen se proširio na nekoliko nivoa skela kojima je zvonik ograđen i podiže se do 70 metara uvis, dok su se pored njega zapalile dve radničke barake i stablo drveta, navodi ta agencija.

Ženski manastir, osnovan u čast Ikone smoljenske Bogorodice "Odigitrije", pod zaštitom je Uneska i nalazi se na nešto više od šest kilometara od Kremlja.

Na teritoriji tog manastira nalaze se, između ostalog, grobnice mnogih ruskih i sovjetskih istaknutih ličnosti, a na novom delu na Centralnoj aleji Novodevičjeg groblja sahranjen je i prvi predsednik Rusije Boris Jeljcin.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA