Želite da naučite svahili? Evo kako to možete učiniti u Srbiji (FOTO)

- Polaznici će u tom prvom ciklusu moći da nauče osnovne stvari svahili jezika i da imaju neku bazičnu komunikaciju - kaže Ivana Vojt, kustos Muzeja afričke umetnosti

  • 3

Od 18. aprila u Muzeju afričke umetnosti počinje kurs svahili jezika koji će trajati do 13. juna 2015. Polaznici se mogu prijaviti od 6. do 15. aprila na mejl africanmuseum@gmail.com. Časove će držati Amosi Rvangaria, poreklom iz Tanzanije i Galina Tudik. Procenjuje se da ovaj jezik u Africi danas govori više od 100 miliona ljudi.

Za sve koji govore srpski, učenje svahilija ne predstavlja ozbiljnu poteškoću, pošto se piše kao što se govori, a koristi se isti sistem samoglasnika kao u srpskom jeziku, navode iz te institucije.

Svahili radionice biće otvorene za dve grupe u dva termina. Prva grupa od 10 do pola 12, a druga grupa od 15 do 12 do 13 i 15 časova. U svakoj grupi biće mesta za deset polaznika. Cena ciklusa radionica je 6.000 dinara za dva meseca - 8 dvočasa, ukupno 16 časova.

Ideja nam je da se prvi ciklus završi do leta. Polaznici će u tom prvom ciklusu moći da nauče osnovne stvari svahili jezika i da imaju neku bazičnu komunikaciju. Planiramo da drugi ciklus polaznika počne septembra meseca i tako redom, ali to zavisi i od interesovanja ljudi - kaže Ivana Vojt, kustos muzeja.

Predavači svahili jezika su Galina Tudik i Amosi Rvangaria. Galina je živela u Keniji dve godine i tamo je učila i zavolela svahili jezik. Rvangaria je 2012. došao u Srbiju da studira. Dobro je naučio srpski jezik i trenutno je student treće godine Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Foto: Muzej afričke umetnosti Foto: Muzej afričke umetnosti

- Ja ću držati časove svahili jezika, jer mi je zanimljivo da ljude u Srbiji upoznam sa tim jezikom. Svahili se najviše priča u Istočnoj Africi, Tanzaniji, Keniji, Kongou i Ugandi. Časovi će biti držani svake subote ovde u Muzeju afričke umetnosti - rekao je za naš portal Amosi Rvangaria, jedan od predavača.

U muzeju je trenutno aktuelna izložba tradicionalnih afričkih murala i trajaće do kraja juna meseca.Svake nedelje se od 11 do 13 časova održavaju kreativne radionice za decu.

Foto: Muzej afričke umetnosti Foto: Muzej afričke umetnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косово 1389

    3. april 2015 | 12:55

    Већином жене хммм

  • Питер

    3. april 2015 | 12:52

    Желим, пошто је то један од најраспрострањенијих светских језика! Једва чекам да ово мало слободног времена које ми остане после дванаесточасовног рада у магацину за 20.000 утрошим на Свахили, јер ћу са знањем истог одмах добити 10x плаћенији посао!

  • Dag

    3. april 2015 | 11:42

    Zdravi i zivi bili, ako neznate, sta cete sa sobom, ucite - svahili... ( Mala sala,ali vecina, ima problem ,i sa - maternjim jezikom.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA