POKUŠAO DA UBIJE SINA PUCAVŠI U NJEGA: Pogledajte koliku je kaznu dobio!

Ivica Stamenković je u pijanom stanju sopstvenom sinu naneo prostrelnu ranu u vidu povrede jetre. Osuđen je na četiri godine za pokušaj ubistva, a sin nije želeo da krivično goni oca

  • 4

Viši sud u Nišu izrekao je jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine Ivici Stamenkoviću (50) jer je 24. jula prošle godine pokušao da ubije svoga sina, tad osamnaestogodišnjeg Nemanju.

Sud je prihvatio nagodbu o priznanju krivice koju je s tužilaštvom sklopio Stamenković i za pokušaj ubistva ga osudio na tri i po, a za izazivanje opšte opasnosti osam meseci zatvora, pa je primenom zakonskih odredbi, izrekao jedinstvenu kaznu od četiri godine.

Uz kaznu mu je izrečena i mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkoholizma. Nemanja se nije pridružio krivičnom gonjenju svoga oca.

Optužnica je Stamenkovića teretila da je kritičnog dana došao kući u niško naselje Kovanluk u pijanom stanju i započeo svadju sa sinovima, blizancima Nemanjom i Strahinjom.

Tokom verbalnog sukoba uzeo je pištolj “CZ M 88” I kroz vrata terase ispalio dva hica, a još jedan u zid dnevne sobe. Kad je Strahinja otišao u kupatilo, Ivica je u Nemanju ispalio jedan hitac koji ga je pogodio u desnu stranu stomaka, nanevši mu prostrelnu ranu opasnu po život u vidu povrede jetre.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Teže posledice sprečio je Strahinja koji se u tom trenutku vratio iz kupatila pa je, videvši brata blizanca u krvi na podu, nasrnuo na oca, zadavši mu nekoliko udaraca u telo. Zatim je pozvao Hitnu pomoć dok je Ivica nakon toga odložio pištolj u fioku.

Kako je nakon zločina kazao Nemanja, otac koji je nakon razvoda živeo s njima često je pio i zbog toga se stalno s njima svađao. Prema njegovim rečima, sinove je izgrdio što nisu počistili kuću, vređao ih je i nazivao lenštinama. Kad su mu dečaci verbalno uzvratili on je uzeo pištolj, najpre pucao u vazduh, što su deca shvatila kao nameru da ih zaplaši. Međutim, jedan od hitaca završio je u Ivičinom stomaku.

I Ivičina bivša supriga Lidija tad je potvrdila je da je Ivica mnogo pio i da je to razlog zbog čega se razvela od njega pre 15 godina.

Ivica je iz pritvora pušten nakon mesec dana od hapšenja. Vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u zatvorsku kaznu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    16. mart 2015 | 17:19

    Pored ovako mizerne kazne, cak sam primetila da umesto 4 god. i 2 meseca, zaokruzili su mu kaznu na 4 god. Verovatno zato sto je dobar u zatvoru. Od sina je napravio invalida, mogao je da ga ubije. Da li bi onda bio ona dva meseca duze u zatvoru?

  • Eto gde zivimo

    16. mart 2015 | 18:50

    Kao prvo izazivanje opste opasnosti je kada neko na primer puca u vazduh iz vatrenog oruzja.A ne kada puca u necijem pravcu i pritom ga j povredi i ugrozi zivot to se vodi kao ubistvo u pokusaju i to su dve potpuno odvojene stvari.Kako je protiv coveka koji je ucinio pokusaj ubistva pokrenut krivicni postupak u kome se navodi da je izvrsio izazivanje opste opasnosti?To vam dodje maltene kao da je nekao ubio coveka a oni mu sude za kradju.To za sta je pokrenut krivicni postupak protiv izvrsioca krivicnog dela je potpuna kontradiktornost vodjenja celog postupka i tu krivicu na sebe snosi nasi pravosudni organi.Zasto nam je tako u sudstvu zapitajte se?Licno znam jednu sudinicu necu da je imenujem koj je dala kaznu osobi koja je izvrsila izazivanje opste opasnosti istu koliko je dala i osobi koja je pocinila ubistvo u pijanom stanju sta vama sve ovo govori gde mi zivimo.

  • mikinbg

    16. mart 2015 | 23:22

    Odgovor na prvi komentar: Covek je dobio 3,5 godine za pokusaj ubistva a 8 meseci za izazivanje opste opasnosti (to je zbog onog metka koji je ispalio u zid a koji je mogao rikosetira) i izleti napolje i povredi nekoga. Odtovor Suzi: Kada se izrice jedinstvena kazna, ona je uvek malo umanjena od pukog zbira kazni. U ovom slucaju je umanjena za dva meseca pa covek nije dobio 4 godine i 2 meseca nego jedinstvena kazna iznosi 4 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA