LOPOVI, KRIMINALCI, PREVARANTI: Muž hrvatske pevačice učesnik organizovane pljačke!

Bivši direktor hrvatskog CT-a Krunoslav Hađija, zajedno sa Narcisom Mujkićem, bivšim mužem pevačice grupe Colonia, i još nekoliko saučesnika, 2009. godine oštetio je IT kompaniju. Hrvatska policija vodi istragu, a ceo slučaj je predat i srpskom tužilaštvu

  • 4

Kako prenose hrvatski mediji, bivši muž Indire Vladić, Narcis Mujkić, za koga je takođe poznato da se bavi i zelenašenjem, tokom 2009. godine, uz pomoć tadašnjeg direktora Krunoslava Hađije i još nekoliko osoba među kojima je i preduzetnik Davorin Hojan (inače kum poznatog UFC borca Mirka Filipovića - Cro Copa), oštetio je čuvenu IT kompaniju  za oko milion kuna (što je oko 15.000.000 današnjih dinara), zbog čega je zagrebačko Županijsko tužilaštvo je protiv ovih osoba pokrenulo istragu.

- Kada sam svog bivšeg pašu pitala zbog čega mu je sa računa našeg preduzeća CT Hrvatska na račun grupe Colonija uplaćeno 190.000 kuna, on mi je rekao da mu je naš direktor Hađija lično dugovao neki novac, te da mu je na taj način vratio dug - ispričala je tokom istrage protiv Mujkića, Sanela Krčelić, sestra pevačice ove popularne grupe Kolonija, Indire Vladić.

Sanela Krčelić je bila referent u hrvatskoj filijali kompanije CT Hrvatska, a svojim svedočenjem je pružila veoma jak argument po kojem će tužilaštvo pokušati da dokaže krivicu Mujkića i ostalih optuženih.

Foto: linkedin.com/Krunoslav H. Foto: linkedin.com/Krunoslav H.

Hađiju i njegovu prethodnicu na poziciji direktora Danijelu Malekinušić tužioci terete da su tokom 2009. godine prvo sa računa podigli 385.000 kuna (oko 5.775.000 današnjih dinara) i zadržali za sebe. Takođe, novcem ove kompanije su plaćali i Hađijine privatne troškove u iznosu od dodatnih 565.000 kuna (oko 8.475.000 dinara).

Kako otkriva istraga, preduzeću Zvonko, u vlasništvu Zvonka Brkljačića, uplaćeno je 14.000 kuna (210.000), firmi Tehno Libra vlasnika Darija Banožića 206.000 (3.090.000), kompaniji Diva Stil čiji je vlasnik Davorin Hojan 155.000 (2.325.000), a Mukićevoj Coloniji, koja se bavila organizovanjem nastupa istoimene grupe u kojoj je pevala njegova tadašnja supruga 190.000 kuna (2.850.000).

Upravo zbog sumnje da su oni unapred dogovorili s Hađijom da im se tako isplaćuje novac, na optužnici su uz njega i Malekinušić završili i Mujkić, Hojan, Brkljačić i Banožić. U toku istrage, Mujkić je priznao da je po nalogu Hađije s računa CT-a Coloniji uplaćeno 190.000 kuna, ali da je taj novac on na zahtev nekadašnjeg direktora podigao i prethodno dao njemu.

- Hađija me je pozvao i rekao da mu učinim uslugu i podignem novac s računa preduzeća i da mu ga donesem, jer je trebao nešto hitno da uplati. Poslao sam sekretaricu da podigne pare i kada je došla, pozvano sam ga i u kancelariji mu predao svih 190.000. Nakon mesec dana, on je bio nedostupan i od prijatelja sam saznao da je otišao u Australiju - rekao je Mujkić.

Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF Foto: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

Ipak, njegove tvrdnje da nije bio upoznat sa čitavom situacijom i ranije se ne slažu sa iskazom njegove bivše svastike koja tvrdi da je on rekao kako mu je Hađija tim novcem platio ranije dugove. S druge strane, isplatu svom preduzeću Diva Stil Davorin Hojan je pravdao time da je ona bila garancija za "Audi" A6 Hađiji, za koji je on prestao da plaća lizing.

- Kontaktirali smo Hađiju i zamolili ga da vrati 150.000 kuna jer smo zbog njega došli u blokadu - rekao je on.

Preduzeće Tehno Libra je od CT-a dobilo kao akontaciju za nabavku "Audija" Q7 dobila novac, ali je ona propala jer je Hađija bio smenjen, a tokom istrage se branio ćutanjem.

Čitav slučaj je prijavila firma ComTrade iz centrale  u Beogradu, kada su nakon revizije zaključili da u Hrvatskoj postoji niz nelogičnosti i da nedostaje određeni iznos novca. U februaru 2010. provaljeno je u kancelarije preduzeća u Samoborskoj ulici u Zagrebu i ukradena je čitava dokumentacija, računari s podacima, pečati i poslovne knjige. Iz Beograda je u Hrvatsku otišla Gordana Simić, koju su kao svedoka ispitali zagrebački tužioci, koja je ispričala da su joj nakon provale Hađija i Malekinušić priznali da u preduzeću postoji manjak i da je novac korišćen za privatne troškove.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. mart 2015 | 06:06

    Narcis Mujkić iz Slavonskog Broda. Zajedno smo kao klinci vozili bmx. Rahmetli Babo mu bio mafijaš pa ga upucali a vidim i njega će. Novčaaaniiiceeee...

  • Banderaš

    18. mart 2015 | 06:52

    Indira nema srece sa muzevima,prvi je napravio dete sa nekom klinkom,plesačicom,ovaj je švercer i prevarant... mislim da je zena sa svojim radom,ponašanjem i sposobnošcu zasluzila normalan brak a ne stresove i šokove.

  • Sans

    18. mart 2015 | 07:32

    Opaaaa veselo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA