Uskoro prugom od Beograda do Bara za 8 sati!

- Radovi na rekonstrukciji 200 kilometara pruge Beograd - Bar koštaće 200 miliona dolara i trajaće godinu dana. Rekonstrukcijom ove pruge vratićemo se na projektovanu brzinu između 80 i 100 kilometara - kaže ministarka Zorana Mihajlović

  • 6

Građani Srbije će uskoro, kao u stara dobra vremena, od Beograda do Bara vozom putovati osam sati! To je prilikom obilaska završenih radova na sanaciji barske pruge u blizini Valjeva najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da će rekonstrukcija pruge Beograd-Bar u dužini od 200 kilometara početi krajem ove godine, trajaće godinu dana, a radovi će biti finansirani ruskim kreditom.

- Rekonstrukcijom ove pruge vratićemo se na projektovanu brzinu između 80 i 100 kilometara, a pre svega na projektovano vreme putovanja od Beograda do Bara za osam sati, koliko smo nekada putovali do Crne Gore - istakla je ministarka.

Direktor „Železnica Srbije” Miroslav Stojčić naglasio je da se sad radi na uređenju projekata, dokumentacije i planiranja onog što je potrebno za pokretanje kredita.

- Očekujemo da radovi na rekonstrukcije barske pruge počnu na jesen – rekao je direktor „Železnica Srbije”.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Barska pruga je bila u prekidu 10 meseci zbog oštećenja u blizini stanice Lastra kod Valjeva. Obnova pruge je koštala oko 80 miliona dinara, a vozovi su ponovo počeli da saobraćaju barskom prugom 5. marta. Zbog obustave železničkog saobraćaja “Železnice Srbije” su pretrpele štetu od oko milijardu dinara.

Pre obilaska barske pruge ministarka Zorana Mihailović je došla u nenajavljenu posetu Gradskoj upravi u Valjevu da bi se lično uverila kako se sprovodi izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji.

- Ministarka se na licu mesta uverila da je Gradska uprava spremno dočekala izmene zakona, da se sprovodi u skladu s propisima, da je šalter uredno obeležen, službena lica u potpunosti upoznata s novim obavezama - navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA