VUČIĆ O ŽELEZARI: Uradili smo ISTORIJSKI POSAO, očekujemo profit za 6 meseci!

- Ovo je prvi put da smo uspeli da pokrenemo simbol Srbije. Svi su već videli katanac, a mi smo to oživeli - rekao je premijer Srbije

  • 95

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Upitnik" na RTS-u govorio je o rekonstrukciji svog kabineta, o odnosima u koaliciji, o padu helikoptera u kome je život izgubilo 7 osoba ali i o sudbini Železare, saradnji sa MMF-om.

- Svi su bili nasmejani na sednici Vlade, ovo je veliki dan. Mi smo vlasnici, sve kontrolišemo, a oni samo upravljaju. Aranžman će trajati do privatizacije, a oni će kasnije imati jedan deo od zarade - rekao je Vučić.

- Ovo je prvi put da smo uspeli da pokrenemo simbol Srbije. Svi su već videli katanac, a mi smo to oživeli. Tome se raduju svi. Kompletna privreda Srbije. Ovo je važan dan za Srbiju, ponavljam i zahvalan sam svim radnicima na strpljenju - rekao je premijer i dodao da je i odličnu ponudu dostavio i Esmark.

- Nadao sam se da to bude Esmark, ali ova ponuda je bila bolja - kaže on.

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

- Jednu veliku stvar smo stavili iza sebe. Ugovor za 24 čoveka iznosi 350.000, a profitabilno preduzeće možemo očekivati za 6 meseci, dok se radnici mogu radovati većim platama.

- Svi su bili nasmejani na sednici vlade večeras zbog ovoga. Mi smo vlasnici Železare, mi kontrolišemo sve. Količina sirovina ne sme da padne ispod 80 miliona dolara. Taj aranžman će trajati do trenutka privatizacije. Oni su tražili 20-30 odsto od privatizacije, kada do toga dođe - kaže premijer Srbije.

Vlada Republike Srbije odlučila je na večerašnjoj sednici da se upravljanje i savetovanje u poslovanju Privrednog društva „Železara Smederevo“ poveri Kompaniji HPK engineering B.V. Vlada je prihvatila odluku Komisije za odabir najpovoljnijeg predlagača i preporučila nadležnim organima železare i zadužila Ministarstvo privrede da sprovedu potrebne aktivnosti za zaključenje Ugovora o pružanju usluga upravljanja i savetovanja u poslovanju Privrednog društva „Železara Smederevo“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    17. mart 2015 | 23:05

    Neki bi vise voleli da je katanac stavljen, da bi imali sta da kritikuju.

  • Uros

    17. mart 2015 | 22:57

    Cinjenica da ce uloziti 20 miliona dolara je vise nego odlicna,sve pohvale za vladu.

  • napred

    17. mart 2015 | 22:24

    svaka cast. samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA