Marković: Bez novih nameta za medije

Predrag Marković najavio usvajanje novog zakona o informisanju

  • 0

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković je izjavio da neće biti novih nameta ni za medije, ni za građane zbog usvajanja Zakona o kinematografiji.

On je rekao da će građani u 2012. dobiti mnogo više od kulture i to za manje novca i najavio izlazak države iz svih medijskih kuća, usvajanje novog zakona o informisanju i otvaranje novih institucija kulture.

Marković je u intervjuu Novostima rekao da je Medijska strategija utvrdila rokove za sistemsko uređenje ove oblasti i oni se poštuju, a upravo se radi na zakonu o elektronskim medijima i na konkursima za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2012.

Na pitanje da li očekuje povlačenje države iz svih medija u roku od dve godine, Marković je odgovorio da je tačan rok 24 meseca po utvrđivanju zakonskog osnova i da će se jasnim i preciznim zakonskim odredbama obezbediti da vlasništvo nad medijima bude jasno vidljivo i transparentno.

Te odredbe će biti sadržane u propisima koji se donose ili će biti određene posebnim zakonom, rekao je Marković i podsetio da se formira radna grupa za izradu zakona o informisanju, a rok za njegovo donošenje je 18 meseci od usvajanja strategije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA