Vanredno stanje u Novoj Varoši

Pojedina sela na području Nove Varoši bez električne energije

  • 0

Na području Nove Varoši proglašeno je vanredno stanje jer je pala velika količina snega, zbog čega su pojedina sela u tom kraju ostala bez električne energije, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nikolić je rekao da je manji broj sela na tom području bez struje, a da su radi na raščišćavanju lokalnih puteva koji su neprohodni zbog snežnih nanosa.

Nikolić je potvrdio da je situacija i dalje najteža u okolini Crne Trave i Vlasotinca, jer sela na tom području još nisu dobila električnu energiju, zbog čega se nastavljaju napori da se uspostavi snabdevanje strujom.

Nikolić je istakao da je preostalo da se raščiste lokalni putevi, dok su magistralni i regionalni pravci čisti.

U vranjanskom kraju gde je, takođe, bilo problema sa lokalnim putevima i snabdevanjem električnom energijom, normalizovana je situacija, ali nekoliko sela još nema struju, jer nadležni iz Elektrodistribucije još nisu uspeli da obnove ceo sistem, rekao je Nikolić.

Situacija je nešto bolja na području Peštera, jer stanovnici već nekoliko dana imaju struju, a lokalni putevi su u dobrom delu raščišćeni, istakao je Nikolić.

U selu Mrkovici kod Predejana u snegu je juče pronađen mrtav stariji muškarac, a tri osobe evakuisane su iz sela Bistrice kod Leskovca koje je zatrpano snegom.

On je najavio da će, ukoliko bude potrebe za dopremanjem hrane i lekova, to biti prioritet, kako bi stanovnici bili zbrinuti i dodao da se nadležne ekipe nalaze na terenu i da čine sve što je u njihovoj moći da otklone probleme koje su prouzrokovali sneg i loše vremenske prilike.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA