POGODIO JE METAK, POGLEDALA JE U DECU I UMRLA: Srbin s Kosova priča kako su mu pre 11 godina ubili ženu!

- Danas smo bili na groblju da zapalimo sveće i odnesemo cveće na grob naše Jane, koju su zlikovci bez ikakvog povoda ubili. Išli smo moj sin Nikola, ćerka Eleonora i ja. Nismo se ni trudili da zaustavljamo suze. One su tekle i tekle. Kao što teku svih ovih 11 godina - priča suprug Boro Tučev

  • 13

Martovski pogrom je zauvek promenio život Bore Tučeva, Srbina s ksovoa, iz Kosovske Mitrovice.

Tog 17. marta 2004. godine, Boro je zavije n u crno kada je razularena masa Albanaca ubila njegovu ženu Janu, koja je stradala sa još sedam nedužnih Srba. Tada je, takođe, prognano 4012 Srba i zapaljeno 35 srpskih svetinja.

- Danas smo bili na groblju da zapalimo sveće i odnesemo cveće na grob naše Jane, koju su zlikovci bez ikakvog povoda ubili. Išli smo moj sin Nikola, ćerka Eleonora i ja. Nismo se ni trudili da zaustavljamo suze. One su tekle i tekle. Kao što teku svih ovih 11 godina - priča Boro.

Kako kaže, poseta groblju je ove godine bila tužnija nego ikad.

- Prvi put smo odveli moju unuku. Ona ima samo tri meseca, i zove se Jana, kao njena baka, koju nikada neće upoznati - navodi Boro, koji se i dan danas s jezom seća scene iz 2004, kada je masa od 50.000 Albanaca, zapaljena lažnom vešću o ubistvu dečaka na reci ibar, krenula na Srbe.

Kaže da mu se često i u snovima i na javi pred očima stvaraju slike momenta kada je njegova žena ubijena na terasi njihovog stana u naselju Tri solitera.Strahovit talas nasilja koji će se zauvek povezivati sa slikama razularene mase koja navija, dok čovek na krovu crkve manijački, eukama i nogama lomi krst sa Crkve Svetog Ilije u Podujevu. I pobednički ga baca na zemlju.

- Moja žena je tog kobnog dana izašla na terasu da okači veš i dobila metak u grudi. Metak iz snajpera, došao je iz južnog dela Kosovske Mitrovice, preko Ibra. jadnica se zadržala na nogama, ušla u stan, zatvorila vrata i samo pala. Pogledala nas je i izdahnula. Ostale su samo fotografije, koje su rasporađene svud po našem stanu - priča sa bolom Boro.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza rs

    18. mart 2015 | 18:50

    Zalosno i tragicno ali sta vredi sve generale i vojnike smo dali na sudove hag i domace eto kakvi smo mi srbi drugi nisu krivi sto su nas ubijali samo pitam gospodu na vlasti sta ako bukne ponovo neki nedaj Boze rat ko ce ti se odazvati ko ce ti braniti Drzavu nikad nismo smeli dati ni jednog svog coveka u evropu necemo nikad biti primljeni jer smo nastrojeni prema rusiji ako i nismo ameri i svet ce reci da jesmo u Srbiji je postalo biti sramota patrijota i voleti svoju drzavu

  • Nikola delije !

    18. mart 2015 | 18:55

    Saučešće porodici, SVE IM NAJBOLJE ZELIM KAO I SVIMA U OVAKVIM SITUACAMA

  • J

    18. mart 2015 | 19:00

    Pretuzno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA