PUCNJAVA U PARLAMENTU, UBIJENA 21 OSOBA: Policija likvidirala otmičare, taoci oslobođeni (VIDEO)

Kako prenosi "Raša tudej" napadači su bili obučeni u vojne uniforme, a za taoce su uzeli ljude koji su se zatekli u zgradi. Među ubijenima i taocima su strani državljani, a među njima, na sreću, nema državljana Srbije. Posle višesatne drame, talačka kriza je okončana, a policija je likvidirala napadače

  • 1

Najmanje dva naoružana muškarca napala su danas zgradu parlamenta Tunisa, javio je lokalni radio. U pucnjavi je ubijeno najmanje 21 osoba, a talačka kriza je razrešena nakon višesatne drame. Svi taoci su oslobođeni, a prema poslednjim informacijama, policija je upala u muzej i likvidiirala otmičare.

Kako se navodi, među poginulima je 17 turista, jedan domar, jedan policajac i dvojica terorista.

Kako prenosi "Raša tudej", napadači obučeni u vojne uniforme su za taoce uzeli ljude koji su se zatekli u zgradi. Ubili su osmoro ljudi, a među njima su turisti iz Francuske, Španije i Italije i jedan Tunišanin. Među taocima su takođe strani turisti među kojima nema Srba.

Parlament Tunisa nalazi se u u Palati bardo, koja je takođe dom nacionalnog muzeja. U trenutku napada poslanici su imali sednicu.

Prema informacijama koje su prenele strane agencije, napadači su naoružani kalašnjikovima.

Taoci su posetioci koji su u trenutku napada bili u muzeju. Sa lica mesta osvanula je i fotografija koja je objavljena na Tviteru, ali njena autentičnost nije potvrđena.  Ukoliko je ta fotografija zaista sa lica mesta, onda su taoci žene i deca.

Kako je preneo Rojters, radio je javio, pozivajući se na navode izveštača sa lica mesta, da se ispred zgrade nalazi veliki broj policajaca.

Prema navodima "Raša tudeja" iz muzeja je odmah evakuisano najmanje 160 ljudi.

Povodom ovog slučaja oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Tunisa Muhamed Al Arui, koji je odmah potvrdio da je u toku talačka kriza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA