GLEDAĆEMO LAJMET I DITARI: Srbija dobija TELEVIZIJU NA ALBANSKOM!

Predsednik Demokratske unije Skender Destani rekao je da će to biti regionalna televizija koja će emitovati program na albanskom jeziku i njeno sedište biće u Preševu

  • 30

Nacionalni savet Albanaca, na sednici u Bujanovcu, odlučio je da formira radio-televizijsku stanicu čije će sedište biti u Preševu i još dve redakcije u Bujanovcu i Medveđi. Predsednik Demokratske unije doline Skender Destani rekao je danas da će to biti regionalna televizija koja će emitovati program na albanskom jeziku.

On je naveo da je stranka čiji je predsednik podržala odluku Nacionalnog saveta Albanaca, jer do 1. jula treba da budu privatizovane lokalne televizije u Bujanovcu i Preševu koje emituju program na albanskom jeziku.

JEZIVA ISPOVEST SRBA U ALBANIJI: Albanci nas POKRŠTAVAJU, ETNIČKI ČISTE i zabranjuju nam da pričamo srpski!

Destani je rekao da je zbog toga, a kako bi bilo omogućeno građanima informisanje na albanskom jeziku, Nacionalni savet Albanaca doneo odluku o osnivanju regionalne radio-televizijske stanice.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Jonuz Musliju, rekao je da će se nova televizija zvati "Albanska televizija Preševske doline".

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SR

    18. mart 2015 | 18:00

    Saka cast Albancima,uvek su bili dalekovidi,tako se cuva i gadi drzava,jadna li si zemljo srbijo!

  • Sergej

    18. mart 2015 | 17:03

    Hhaha mi smo komedija zemlja. A jel ima u Albaniji srpska televizija?

  • fap_masina

    18. mart 2015 | 17:44

    Ne znam zbog cega sad Srbija ne trazi kontra uslugu, otvaranjem srpske tv stanice u albaniji, i tu nema ljutnje onda je 1:1 a ovako je Srbija gubitnik...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA