Bluz legenda Otis Tejlor večeras u Mikseru! (VIDEO)

Ceo događaj je zamišljen kao bluz-amerikana svetkovina koja će pre glavnog programa predstaviti srpske "Long Noses" i "The LVC’z" (bend rok kritičara i autora Aleksandra Žikića), dok će posle Tejlora nastupiti Nenad "Mr. Swagger" Zlatanović, frontmen grupe "Texas Flood"

  • 1

Čuveni američki bluz muzičar Otis Tejlor nastupiće večeras sa svojim kvartetom u Mikser Hausu u Beogradu.

Ceo događaj je zamišljen kao bluz-amerikana svetkovina koja će pre glavnog programa predstaviti srpske "Long Noses" i "The LVC’z" (bend rok kritičara i autora Aleksandra Žikića), dok će posle Tejlora nastupiti Nenad "Mr. Swagger" Zlatanović, frontmen grupe "Texas Flood".

Tejlor, čikaški bluz autor, pevač i multiinstrumentalista (gitara, bendžo, mandolina, usna harmonika), jedna je od najintrigantnijih ličnosti moderne bluz scene.

U njegovom bluzu ima snažnih uticaja "roots" tradicije, amerikane, afro bluza, apalačija (folk muzika istočnih brdovitih predela Sjedinjenih Država u kojoj se zvuk oslanja na bendžo), dok ga kritičari nazivaju i trans bluzom.

Inspiraciju za svoje pesme Tejlor nalazi u običnim, malim, bolnim i ličnim životnim iskustvima (pradeda i ujak su mu brutalno ubijeni), istorijskim i socijalnim temama koje govore o nepravdi, rasizmu, siromaštvu, potrebi za iskupljenjem i svemu onome što je deo naših života.

Foto: Wikimedia/Bengt Nyman Foto: Wikimedia/Bengt Nyman

Od 1996. objavio je trinaest albuma od kojih su skoro svi ovenčani brojnim priznanjima prestižnih džez i bluz magazina. Radio je i muziku za nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji "Public Enemies", režisera Majkla Mana.

Cena ulaznice ispred kluba je 1.800 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA