ODAVDE SU ZVERI KRENULE PO SRPSKU DEVOJČICU: Evo šta Francuzi kažu o otmičarima

- Teški su to ljudi. Naročito Sebastijan. S njim je jednostavno bilo nemoguće razgovarati. Uvek je bio nervozan, svadljiv, spreman da svakog časa zapodene kavgu - priča jedan od Branšijevih komšija

  • 1

Hapšenjem otmičara male Maše, njihove komšije su sada odahnule. Komšije, koji žive u mestu  Vers Pon di Gar, na samom jugu Francuske, nisu imali lepe reči za tu čudnu familiju. Kažu za njih da su teški ljudi, da je Sebastijan preke naravi i u svađi sa svima.

Mestašce u kojem otmičari, Sebastijan Mišel, Sandrin Goden i njena ćerka iz prvog braka Emelin Kristel Eje, žive ima oko 1.800 stanovnika. Kuća u kojoj su Branšijevi živeli pre hapšenja nalazi se u Ulici kamenoloma, koja je dobila ime po tome što vodi na mesto odakle je vađen kamen za čuveni most.

EVO KAKO SMO OTELI SRPSKU DEVOJČICU: Francuskinja ispričala jezive detalje slučaja koji je potresao Srbiju

- Nisam ih viđao. Znam samo da sam im često donosio preporučena pisma - kaže poštar Toni, koji u žurbi, u pohabano spoljno poštansko sanduče spušta koverat za Emelin Eje, koju je uputio muzički konzervatorijum iz Nima.

Komentar je dao i komšija Romen koji je prolazio tuda u trenutku dok je novinarska ekipa bila ispred Branšijeve kuće.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

- Teški su to ljudi. Naročito Sebastijan. S njim, je jednostavno, bilo nemoguće razgovarati. Uvek je bio nervozan, svadljiv, spreman da svakog časa zapodene kavgu - kaže Romen.

GLEDALI SU MOJE DETE, MOGLI SU DA MI GA UKRADU: Evo šta su otmičari još radili u Srbiji

Branšijevi su se po pričanju komšija u ovaj kraj doselili pre desetak godina iz Istočnih Pirineja, iz istog regiona na samoj granici sa Španijom. Do pre tri godine su iznajmljivali stan u varošici, a onda su počeli da zidaju svoju kuću. Tad su počele nevolje za okolne stanare. Bili su u sporu sa susedom sa leve strane zbog nepoštovanja građevinske dozvole i nedozvoljenog približavanja posedu.

 

Foto: Wikimedia/Sefjo Foto: Wikimedia/Sefjo

Komšija od preko puta, Emanuel Molijer, dobro ih je zapamtio.

- Imam dve kapije, jedna gleda na Branšijeve, druga na Lopezove. Kada su se Branšijevi doselili, tu kapiju sam zaključao i više je nisam otvarao. Premestio sam ulaz preko puta porodice Lopez, da ne bih imao posla s njima. Eto kakve smo odnose imali - priča Molijer.

Branšijevi su se u varošici retko pojavljivali.

- Držim jedini kafe u varošici, a videla smaih samo jednom - kaže Kati, vlasnica kafea.

Sebastijan Branši i Aleksija Goden nisu imali zajedničku decu, a u drugi brak su doveli svoju iz prethodnih brakova. Emelin je bila Aleksijina ćerka. U mestu se priča da je policija njenoj starijoj sestri, koja živi u obližnjem gradiću  Uzes, posle svega što se dogodilo do daljeg poverila na čuvanje njenu dvogodišnju ćerku.

MAŠINI OTMIČARI BIĆE IZRUČENI FRANCUSKOJ? Šokantna najava pravnog stručnjaka

Prema svedočenjima komšija, Emelin i Aksel su se upoznali pre pet godina, a razišli su se kada je ona ostala trudna. Otac, navodno nije ni znao da je Emelin u drugom stanju. Njena majka Aleksija, kažu, nije volela svog nesuđenog zeta. Dvoje roditelja su se navodno videli u opštini, prilikom upisa deteta u matičnu knjigu rođenih. Lokalna štampa piše da je viđenje oca s ćerkom organizovano tek prošlog oktobra, i to kod jednog prijatelja Sebastijana Branšija u Istočnim Pirinejima, kako bi, navodno, prevarili Aksela da tamo žive.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA