"Pali" dileri droge i kradljivci krova s fabričke hale!

Slobode je lišen opasan razbojnik I.U. (32) iz okoline Žitorađe koji u krivičnom dosijeu ima sedamdesetak krađa, teških krađa i razbojništva

  • 2

Niška policija uhapsila je dvojicu serisjkih razbojnika, presekla lanac trgovine drogom u Svrljigu i na delu uhvatila trojicu lopova koji su u Ražnju pokušavali da ukradu krov sa fabričke hale.

Slobode je lišen opasan razbojnik I.U. (32) iz okoline Žitorađe koji u krivičnom dosijeu ima sedamdesetak kradja, teških krađa i razbojništva. On je krajem 2014. izašao iz zatvora nakon devet godina provedenih iza rešetaka i odmah se vratio starom zanatu. Kako je saopštila policija, I.U. je sa još jednim saučesnikom 20. februara opljačkao jednog Nišliju.

Razbojnici su žrtvu startovali na ulici, tražili su mu cigarete, malo popričali sa njim a kada je on nastavio svojim putem, krenuli su za njim. Pratili su ga do kuće u koju je ušao, koja je vlasništvo njegovog prijatelja, ušli za njim, zaključali vrata a zatim ga napali. Oborili su ga na krevet a zatim mu je I.U. kazao  - Daj pare, ili ću te izbušiti nožem. Prestravljeni čovek im je predao 2.000 dinara i mobilni telefon nakon čega su razbojnici pobegli – kažu naši sagovornici iz istrage.

I.U. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati dok se za njegovim saučesnikom traga.

Foto-ilustarcija: Tanjug/MUP Foto-ilustarcija: Tanjug/MUP

Ponovo je iza rešetaka i višestruki povratnik D.A. (24) jer je 8. marta ove godine uz pretnju pištoljem opljačkao benzinsku pumpu u Nišu i odneo 91.000 dinara i kučište računara.

Tokom pljačke istukao je i radnika pumpe. On je uhapšen sredinom februara zbog pljačke jedne kuće, odnošenja nakita i oduzimanja robe od bakra. Nakon deset dana u pritvoru pušten je na slobodu ali je odmah krenuo u nove pljačke.

Policija je podnela krivične prijave protiv dve osobe iz Paraćina i jedne iz Ćuprija koji su uočeni prilikom pokušaja da ukradu limeni krov sa fabričke hale u Ražnju, vlasništvo jedne firme iz Kraljeva. Kada su primećeni, pokušali su da pobegnu ali ih je policija pohvatala. Nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

U nastavku akcije suzbijanja trgovine narkoticima, niška policija je uhapsila Svrljižanina M.K. (32) koji je preodao izvesnu količinu heroina svojoj sugradjankin J.K. (29). Policija se sumnja da su četiri paketića ovog narkotika, koji su pronađeni kod J.K. bili namenjeni daljoj prodaji. M.K. u Svrljigu slovi kao dugogodišnji diler droge. Krivična prijava, ali zbog posedovanja narkotika, podneta je protiv još jedne osobe.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nađa

    20. mart 2015 | 02:38

    Izvinite a šta on traži na slobodi sa sedamdesetak krađa? Jel' hapse tek posle 100!?

  • zoran

    19. mart 2015 | 15:48

    srbija zemlja razbojništva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA