UHAPŠEN ZELENAŠ: Pozajmio 3.000, pa zbog toga "morao" da otme stan od 52.000 evra!

Postoje osnovi sumnje da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000

  • 11

Niška policija uhapsila je N. P. (1983) iz Niša kojeg tereti za zelenaštvo i prevaru, a koji je za posuđenih tri hiljade evra uz kamatu od pet odsto tražio garanciju da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000 evra.

Policija navodi da je zbog sumnje da je počinio prevaru uhapšen i i M. Đ. (1984) iz Niša.

Sumnja se da je N.P., početkom februara 2015. godine, pozajmio novac oštećenom u iznosu od oko tri hiljade evra, sa ugovorenom mesečnom kamatom od pet odsto.

Postoje osnovi sumnje da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52.000 evra, na ime M. Đ. Ugovor je overen kod notara, a osumnjičeni su obećali da će ugovor biti poništen kada oštećeni vrati novac.

Takođe, sumnja se da je M. Đ., početkom marta 2015. godine, na nagovor P. N., dao punomoćje advokatu i preneo stan na svoje ime.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Prilikom pretresa stana P. N. policija je pronašla nekoliko ugovora o pozajmici, platne i kreditne kartice, kao i lična dokumenta za koja se sumnja da potiču od oštećenih građana.

Policija u saopštenju navodi da intenzivno radi na utvđivanju identiteta oštećenih.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    19. mart 2015 | 21:04

    Sve treba u zatvor smradovi

  • Biki

    19. mart 2015 | 21:31

    Niko se nije usrecio na tudjoj nesreci...

  • Boca 77

    19. mart 2015 | 21:12

    Znaci on ti pozajmi pare a ti nevratis pa posle zoves policiju.Ugovor je napravljen a "osteceni" ga nije ispostovao,to znaci da je on prevarant a ne onaj koji je pare dao.I banke pozajmljuju pa kad ne placas rate imaju prava da oduzmu pokretnu i nepokretnu imovinu.Stan je u ovom slucaju bio "rem".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA