MAŠU OTELI PO NALOGU KRIMINALNOG KLANA? Hteli da je prodaju u dogovoru s trgovcima ljudima!

- Otmičari su hteli dete da prodaju i to je ugovoreno s kriminalnim klanom koji se bavi otmicama ljudi - kaže izvor blizak istrazi

  • 9

Otmičari male Maše Prenković (2) angažovani su u kriminalnom klanu koji trguje ljudima u Francuskoj.

Kristel Emelin Eje (26), njena majka Aleksija Sandrin Goren Branšu (50) i očuh Sebastijan Branšu (46) u Srbiju su došli kako bi kidnapovali dete koje će kasnije predati organizovanoj grupi, prenosi "Blic".

EKSKLUZIVNO: Snimak kretanja otmičara dvogodišnje devojčice u Beogradu! (VIDEO)

- Istraga odmiče zahvaljujući saradnji francuske i srpske policije i međunarodne pomoći. Otmičari su hteli dete da prodaju i to je ugovoreno s kriminalnim klanom koji se bavi otmicama ljudi. Još nije utvrđeno da li su oni od njih dobili zadatak otmice koji je trebalo da izvrše ili su se dogovorili da otmu dete, a da ga posle toga prodaju trgovcima. U oba slučaja, srpska i francuska policija utvrdile su da je njihov alibi sa DNK analizom unapred pripremljena laž - kaže izvor blizak istrazi.

Foto: Facebook/Prenković Damir Foto: Facebook/Prenković Damir

ODAVDE SU ZVERI KRENULE PO SRPSKU DEVOJČICU: Evo šta Francuzi kažu o otmičarima

Policija sumnja da su otmičari u Srbiju došli sa unapred pripremljenim alibijem.

- U Rumuniji, gde su boravili pre Srbije, nisu mogli da izvrše otmicu jer deca nisu bila slična detetu čija su dokumenta imali. Da su nasumično birali dete koje će oteti, svedoče i video-snimci, gde se vidi kako otmičari lutaju Beogradom i zaustavljaju se na mnogim mestima. Čim su ugledali dete koje liči na ono iz pasoša koji imaju, izvršili su otmicu - dodaje izvor.

Foto: MUP Srbije, Printskrin: N1 Foto: MUP Srbije, Printskrin: N1

EVO KAKO SMO OTELI SRPSKU DEVOJČICU: Francuskinja ispričala jezive detalje slučaja koji je potresao Srbiju

Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je otmica devojčice deo organizovane trgovine ljudima i da je dete oteto da bi bilo prodato.

- Istraga se razvija, postoji više radnih verzija na kojima se radi, sumnja se da su otmičari deo organizovanog lanca trgovine ljudima. Narednih dana očekujem saznanje da li je dete bilo ciljano oteto - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • roditelj

    20. mart 2015 | 09:13

    I sta mi sad da radimo? Da vodimo decu u park naoruzani? Obesite ove na sred Terazija, da vise nikom ne padne na pamet da uradi istu stvar. Nema opravdanja.

  • udba

    20. mart 2015 | 07:53

    ....a te koji su u stanju da otimaju decu treba neutralisati po nalogu drzave. A da, mi nemamo drzavu

  • Vis

    20. mart 2015 | 08:18

    Kako sada da budemo sigurni da se ovaj zlocin nece ponoviti i da neko od nase dece nije sledece.Ko zna koliko ovakvih monstruma seta Srbijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA