MANIJAK S PUŠKOM TERORIŠE NOVI SAD: Građani u panici, policija ga traži!

Misteriozni čovek je do sada oštetio pet kuća i dva automobila, dok samo pukom srećom povređenih nije bilo

  • 2

Policija osmi dan traga za tajanstvenim čovekom koji od prošlog četvrtka puca iz puške na kuće po Petrovaradinu. Ima građana koji svako veče osmatraju ulice Petrovaradina kako bi manijaku stali na kraj. Jedan meštanin čak tvrdi da je video misterioznog čoveka.

- Odmah nakon što je napadač pucao na kuću mog komšije, video sam ga kako uskim putem, namenjenim samo za pešake, trči uzbrdo. Bio je u crnoj garderobi. Protrčao je tačno pored moje kuće - priča meštanin koji nije želeo da se predstavi.

Od te večeri taj meštanin izlazi svako veče napolje u potrazi za manijakom.

- Osmatram okolinu, pokušavam da ga nađem, a želja mi je samo da ga vidim i konačno uhvatim. Seje strah po Petrovaradinu, a ja više neću da živim u strahu za svoj i život porodice. Više ne smemo da stojimo pored prozora - priča meštanin.

Foto-ilustracija: Wikimedia/Aleksić Ivan, Flickr/André Gustavo Stumpf Foto-ilustracija: Wikimedia/Aleksić Ivan, Flickr/André Gustavo Stumpf

Nakon šest noći uzastopne pucnjave, noć između srede i četvrtka, građani Petrovaradina konačno su mogli mirno da spavaju. Misteriozni čovek je do sada oštetio pet kuća i dva automobila, dok samo pukom srećom povređenih nije bilo.

Kuća Blagice Blažeski (56) našla se na meti manijaka.

- Sedela sam u sobi i gledala televizor. Najpre sam čula neku galamu, a onda su odjeknuli hici. U prozoru sobe u kojoj sam bila završila su tri metka. Jedan je probio staklo i okrznuo televizor, a na fasadi je rupa od metka - kaže Blažeski.

ŽENA MI JE GLEDALA TV, A METAK JOJ JE PROŠAO PORED GLAVE: Snajperista teroriše Novi Sad

Policajci su juče pretraživali brdoviti teren u potrazi za novim dokazima koji će ih dovesti do napadača. Policije je najviše bilo u dvorištu napuštene stare ciglane, nedaleko od kuće Borislava Maksića, u čiji dom je pre tri večeri ispaljeno čak 11 metaka, dok su njegova ćerka i supruga bile u kući.

NOVI SAD U STRAHU: Misteriozni snajperista svake noći puca na kuće!

Božidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, kaže da je napadač ili psihopata, ili neko ko hoće da zastraši narkodilere ili razbojničke bande.

- Taj deo Petrovaradina naselile su izbeglice, među kojima je i veliki broj muškaraca koji su se borili na ratištima na prostoru bivše SFRJ. Oni imaju oružje, a motiv im je verovatno zastrašivanje. U drugom slučaju moguće je da napadač upozorava kriminalce da će im uraditi to što namerava, ali trenutno ne može da dođe do njih. Jedino što zna jeste da žive u Petrovaradinu - kaže Spasić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • --.major. MILAN TEPIC RS.K.

    21. mart 2015 | 18:23

    Momak je dosada bijo ok ali splet okolnosti su ucinile svoje malo je kliznuo treba pomoci a ne unapred donositi pogresne stavove.

  • Spica

    20. mart 2015 | 12:33

    Hmmm manijak sa puskom a nije terorista svasta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA