PUTIN OD RUSIJE PRAVI IMPERIJU: Pripaja Južnu Osetiju, ali tu se neće zaustaviti!

Ruska vojska će na ovaj način kontrolisati crtu razdvajanja Južne Osetije prema ostatku Gruzije. Pored toga, policijski i obaveštajni potencijali Južne Osetije će biti inkorporirani u sastav ruskih službi i pod direktnim zapovedništvom ruskih snaga

  • 46

Nakon obeležavanja godišnjice pripajanja ukrajinskog poluostrva Krim, Vladimir Putin je odlučio da je vreme da nastavi svoje pohode! On je pokazao interesovanje za Gruziju i osvrnuo se na sporazum iz Kremlja o "gotovo ujedinjenju" s gruzijskom pokrajinom Južnom Osetijom, koja je 2008. godine proglasila nezavisnost.

Da vas podsetimo, pre dva dana je na Crvenom trgu u Moskvi se okupilo preko 100.000 ljudi koji su slavili pripajanje Krima.

Sporazum koji je potpisan između Ruske Federacije i Južne Osetije je vezan za savezništvo i integraciju. Rusi su opet optuženi za narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta susednih država koje su nekada činile komunistički Sovjetski Savez.

Putin je u Kremlju razgovarao s predsednikom Južne Osetije Leonidom Tibilovom koji je zahvalio Rusiji i posebno Vladimiru Putinu. On je rekao da je Rusija jedina garancija opstanka "našeg naroda i naše države". Prema sporazumu, Rusija će vojno i obaveštajno osigurati "nezavisnost Južne Osetije", a to uključuje ruske snage koje će nadgledati spoljne poslove. 

Ruska vojska će na ovaj način kontrolisati crtu razdvajanja Južne Osetije prema ostatku Gruzije. Pored toga, policijski i obaveštajni potencijali Južne Osetije će biti inkorporirani u sastav ruskih službi i pod direktnim zapovedništvom ruskih snaga.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA