Evo šta kažu u Viktorijaoilu na glasine da Ivica Todorić kupuje ovu srpsku firmu!

U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo dalje planove i razgovore s potencijalnim partnerima - kažu u kompaniji "Victoria group", nakon navoda da hrvatski tajkun Ivica Todorić kupuje ovu firmu

  • 0

Nakon navoda pojedinih medija da hrvatski biznismen, koji je u Srbiji vlasnik šest preduzeća, hoće da preuzme i kompaniju "Viktorijaoil", uljaru iz Šida koja je na tržištu s brendom "Iskon", iz ove kompanije stigao je demanti.

Naime, prema informacijama koje su preneli neki mediji, Todorić, koji je na srpsko tržište ulja došao 2004. kupovinom zrenjaninske fabrike, sad planira da svoje učešće u Srbiji znatno proširi tako što će kupiti preduzeće koje posluje u sastavu "Viktorija grupe". Ova kompanija drži trećinu srpskog tržišta ulja i svoje proizvode izvozi u 11 zemalja.

U saopštenju koje nam je poslala Tamara Veselinović, menadžer za odnose s javnošću ove kompanije, navodi se da kompanija "Viktorijaoil" razmatra brojne ponude za strateška parterstva.

- Kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji, Viktorija grupa kontinuirano dobija i razmatra brojne ponude za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, merdžere i akvizicije našeg poslovnog sistema ili privrednih subjekata u okviru njega. U ovom trenutku ne možemo da komentarišemo dalje planove i razgovore s potencijalnim partnerima - piše u saopštenju ove kompanije.

Inače, "Viktrijaoil" godišnje preradi blizu 220.000 tona suncokreta i više od 85.000 tona soje. Godišnja proizvodnja premašuje 68 miliona litara, a ova kompanija ima 300 zaposlenih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA