HOĆETE NOV, DOBAR, A JEFTIN AUTOMOBIL? Evo kakve vam popuste nude banke tokom sajma! (FOTO)

U potrazi za odgovorom na jedno sasvim jednostavno pitanje: "Kakve olakšice kupcima nude najveće banke"?, uputili smo se u Halu 1 Beogradskog sajma

  • 3

Na 52. Međunarodni sajam automobila u Beogradu koji traje do 29. marta mnogi će, prema sopstvenom svedočanstvu, svratiti ne bi li bacili pogled na atraktivne lepotice i besne automobile nedostupne "prosečnom džepu".

I KARAĐORĐEVIĆI VOLE DOBRA KOLA: Srpski kralj razgledao automobile na Beogradskom sajmu! (FOTO)

Kako bismo, međutim, dokazali da i oni sa "prosečnim džepom" itekako imaju šta da traže na ovogodišnjem sajmu, a pre svega u potrazi za odgovorom na jedno sasvim jednostavno pitanje: "Kakve olakšice kupcima nude najveće banke"?, uputili smo se u Halu 1 Beogradskog sajma.

Daleko brže nego što smo mogli i da zamislimo, na licu mesta uz pomoć predusretljivih ljudi iz nekoliko banaka - Intesa, UniCredit, Raiffeissen i Findomestic napravili smo praktičnu računicu, koja bi na reprezentativnim primerima trebalo da pokaže na koji način svi zainteresovani kupci mogu ne samo da uštede, već i prođu najbolje moguće pri kupovini vozila na kredit.

Evo šta smo saznali...

Banca Intesa

Svim građanima koji od 20. marta do 20. aprila ove godine apliciraju za kredit Banca Intesa za kupovinu vozila indeksiran u evrima, ova pozajmica biće dostupna uz nižu kamatnu stopu i bez naknade za obradu kreditnog zahteva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zajam se odobrava u maksimalnom iznosu do 30.000 evra za kupovinu automobila od pravnih lica, odnosno, do 5.000 evra za kupovinu od fizičkih lica. Kredit se plasira uz rok otplate do 72 meseca, fiksnu kamatnu stopu koja na godišnjem nivou iznosi 6,99 odsto i učešće od najmanje 30 odsto od visine profakture ili fakture prodavca.

Takođe, banka će u navedenom periodu odobravati kredit za kupovinu novih vozila od pravnih lica bez naknade za obradu kreditnog zahteva. Zajam je na raspolaganju svim građanima u maksimalnom iznosu do 30.000 evra, sa periodom otplate do 36 meseci i uz fiksnu kamatnu stopu koja na godišnjem nivou iznosi 5,86 odsto za klijente. Kredit se odobrava uz učešće u minimalnom iznosu od 30 odsto od visine profakture ili fakture.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

Primera radi, auto koji košta 6.000 evra u Banca Intesa se može finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 83,37 evra na rok otplate od 60 meseci (5 godina) uz učešće od 1.800 evra. Za one koji se opredele za model od 10.000 evra mesečna rata bi bila 120 evra, učešće 3.000 evra uz period otplate od 72 meseca.

Za vozila u vrednosti od 20.000 evra, učešće je 6.000 evra, rok otplate - 72 meseca, a rata 195 evra. Za vozila u vrednosti od 30.000 evra, učešće je 9.000 evra, rok otplate - 72 meseca, a rata 292 evra.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

UniCredit banka

Akcija specijalnih ponuda UniCredit banke traje do kraja aprila, a kao prednosti nadležni ističu: Brzu i jednostavnu proceduru, planiranje budućih troškova, očuvanje kreditnih linija potencijalnog klijenta kod banaka i mogućnost finansiranja PDV-a za dostavna vozila.

Foto: Promo AIK Banka Foto: Promo AIK Banka

Primera radi, vozilo "opel astra GTC SPORT" čija je bruto vrednost 13.207,00 evra može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 196.93 evra na rok otplate od 60 meseci (5 godina) uz učešće od 3.023,51 evro.

Automobil čija je vrednost 10.000 evra, može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 124,26 evra na rok otplate od 60 meseci (5 godina) uz učešće od 3.333 evra.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Raiffeissen banka

Tokom predstojećeg Sajma automobila kompanija Raiffeisen Leasing ponudiće svim klijentima specijalne pogodnosti za kupovinu vozila. Naime, građani će u periodu od 20. marta do 30. aprila moći da kupe novi automobil uz finansijsku podršku Raiffeisen Leasing-a, i to po izuzetno povoljnoj fiksnoj kamatnoj stopi od samo 3,99 odsto na godišnjem nivou.

Evri, evro, pare, novac Foto: sxc.hu/Orchid85

Primera radi, vozilo "fiat 500 x" čija je vrednost 24.490,00 evra može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 338,18 evra na rok otplate od 60 meseci (5 godina) uz učešće od 6.629,61 evro.

Posebnu pogodnost ove banke predstavlja i NIS Petrol platna kartica za gorivo u vrednosti od 10.000 dinara, koja se dobija ukoliko kupac potpiše ugovor tokom trajanja akcije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Findomestic banka

U Findomestic banci nude kako kažu - kredit sa najboljim performansama: Bez zaloge na vozilu za sve iznose kredite, bez obaveznog Kasko osiguranja za sve iznose kredita, bez troškova održavanja kreditne partije, bez obaveze prenosa zarade u Findomestic banku i bez žiranata.

Primera radi, vozilo "fiat 500 x" čija je vrednost 24.490,00 evra može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 273 evra na rok otplate od 7 godina uz učešće od 7.347 evra.

Evo kako je srpski ministar PROBAO "fijat 500X"! (FOTO)

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Vozilo čija je vrednost 10.000 evra može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 217,88 evra na rok otplate od 36 meseci uz učešće od 3.000 evra.

Vozilo čija je vrednost takođe 10.000 evra može se finansirati putem kredita za kupovinu vozila od pravnih i fizičkih lica indeksiranog u evrima pri čemu bi mesečna rata iznosila 111,54 evra na rok otplate od 84 meseca uz učešće od 3.000 evra.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kamy

    21. mart 2015 | 17:59

    Prodajem jeftin auto . Pozurite dok ne dodje Jefta!

  • bla

    21. mart 2015 | 14:32

    ma sve pada u vidu kad sam video novi volvo od milku evra!!!!da da milijon rodjaci ej breeeeee..... znam i ja sam bio zbunjen kad sam cuo za cenu od nekih prijatelja...ali nakon pola sata sve mi je lepo bilo razjasnjeno!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA