Komemoracija žrtvama požara, trodnevna žalost u Novom Sadu (FOTO)

Komemorativni skup posvećen nastradalima u diskoteci "Kontrast" održan u Skupštini grada Novog Sada. Gradonačelnik Igor Pavličić obećao da će se založiti da krivičnu odgovornost snose svi koji su doprineli tragediji

  • 0

U Novom Sadu je, zbog tragedije u diskoteci "Kontrast" u kojoj je u požaru poginulo šestoro mladih, od danas trodnevna žalost, odlučeno je na vanrednoj sednici Gradskog veća.

U Skupštini grada Novog Sada je održana komemoracija kojoj su prisustvovale i porodice poginulih.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je na komemoraciji da će se gradske vlasti založiti da krivičnu odgovornost snose svi oni koji su doprineli tragediji.

U ime grada Novog Sada, on je izrazio najdublje saučešće porodicama nastradalih, kojima je obećao maksimalnu podršku grada. Prema njegovoj proceni, u diskoteci je bilo više od 350 gostiju.

U velikom požaru koji je izbio oko dva sata posle ponoći u nedelju u novosadskoj diskoteci "Kontrast" život je izgubilo šest osoba - tri mladića i tri devojke.

Policija je zbog te tragedije privela i odredila pritvor za vlasnika tog objekta i dvojicu zakupaca.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će danas biti upućena naredba, a sutra početi vanredna inspekcijska kontrola svih lokala u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA