POLICIJA ŠOKIRANA: Sakrio čitav arsenal oružja u bačvi i kućici za pse

Josip J. iz Velike Gorice je od 1995. do 2010.godine, preko oglasa kupovao vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, kao i delove oružja, u šta je uložio desetine hilljada kuna, a svestan da to nije dozvoljeno, oružje je zakopavao

  • 8

Hrvatska policija uhapsila je Josipa J. iz Velike Gorice, koji je godinama prikupljao razne vrste oružja, iz čistog kolakcionarstva, a zatim ga zakopavao i sakrivao u kućici za pse u dvorištu svoje kuće.

Kako prenosi "Jutarnji list", Josip J. (47) zapanjio je policiju, kako količinom prikupljenog oružja, tako i inovativnošću u njegovom skrivanju.

Josip je od 1995. do 2010.godine, preko oglasa kupovao vatreno oružje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, kao i delove oružja, u šta je uložio desetine hilljada kuna, a svestan da to nije dozvoljeno, oružje je zakopavao.

Deo svog arsenala sakrio je u drvenu bačvu, koju je zakopao u dvorištu porodične kuće, dok je drugi smestio u prepravljen krov kućice za pse, u istom dvorištu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Policija je zaplenila dve eksplozivne naprave, deset ručnih bombi, protivpešadijsku minu, deset detonatora za ručne bombe, dve detonatorske kapisle, elektrodetonator za protivpešadijsku minu, 267 komada lovačkih patrona, 1689 komada municije različitog kalibra, 231 komad kapisli, tri rezervoara municije za mitraljez, mitraljez, tri puške M48, automatsku pušku, lovacku pušku bokericu, pušku s optičkim nišanom, tri cevi od puške M48, tri drvena kundaka, tromblonski nastavak, prigušivac za pušku, šest rezervoara za municiju, metalni bokser itd.

Protiv Josipa J. podignuta je krivična prijava zbog nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih naprava, a policija je pozvala sve građane da dobrovoljno, bez sankcija, predaju oružje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivy

    20. mart 2015 | 23:46

    Treba i te koji su mu prodali to silno oruzje udrit po dzepu jer je to zabranjeno! Koliko ja znam, mozes prodat samo onome tko ima oruzani list! I sto da mu je dijete ili netko iz susjedstva naletio na to "skriveno" oruzje i eto ti belaja. Moj otac je uvijek sve pohranjivao u sefove. Moje sestre to nikad nije zanimalo, a ja bi bila sve dala da sam mogla zabit nos tamo. On je rijetko kad otvarao ta cuda ispred nas. Sjecam se jednom kad je dosao neki tip (valjda da provjeri sefove i ormar), ja sam se odma tamo nacrtala cim su to oni poceli otvarat da vidim sto ima unutra. Djeca su znatizeljna! Koliko god on meni pricao da se ne smijem motat tamo, da je kojim slucajem to bilo na nekom meni dostupnijem mjestu, ja sam 100% sigurna da bi ja ceprkala po tome! Zato pametno s takvim stvarima!

  • NL

    20. mart 2015 | 23:21

    Strasno, sta ljudi sve skupljaju...

  • Mihjlo

    21. mart 2015 | 09:00

    I KAD TAJ PUKNE,a već nije sav svoj,i počne da puca iz svog arsenala na bilo koga. ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA