PASOŠ ZA POLA MILIONA EVRA: Crna Gora razmatra davanje državljanstva stranim investitorima

Za ovaj program prodaje državljanstva, pored Crne Gore, zainteresovane su i Slovenija, Hrvatska i Albanija

  • 10

Pre dve godine Vlada Crne Gore izazvala je pažnju javnosti u Evropi nakon što se pojavila priča da stranci koji investiraju pola miliona evra u tu zemlju mogu da dobiju crnogogorski pasoš "gratis". Ta odluka je oštro kritikovana, ali sada se opet pojavljuje  vest, koja je još nepotvrđena, da vlada Crne Gore razmatra program prodaje pasoša za investicije.

Ovaj plan je pripremio i ponudio švajcarski advokat Kristijan Kalin, koji je iz iste advokatske kancelarije iz Ciriha koja je 2010. godine bila zainteresovana za saradnju sa vladom premijera Mila Đukanovića.

Na sajtu "Henley & Partners" su još 2010. godine bili obavljeni detalji posebnog programa kojim bi se definisao način na koji će biti prodavan crnogorski pasoš, gde bi od minimalne investicije od 500.000 evra, država uzimala 200.000 evra.

Kalin je izjavio da su ovaj program prodaje državljanstva zainteresovane Crna Gora, Slovenija, Hrvatska i Albanija, prenosi "Blumberg".

Pojam "ekonomsko državljanstvo" prema kojem se omogućava poslovnim ljudima da dobiju crnogorsko državljanstvo ne postoji u postojećem zakonu o crnogorskom državljanstvu.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tihomit

    21. mart 2015 | 10:30

    Majke ti pa koji ce mu pasos Crne Gore.Sa njim samo u Srbiju moze bez vize . Crnogorci stvarno pukli u soj svojoj samouvijerenosti

  • Samo za Bgd

    21. mart 2015 | 09:20

    Crnogorci sve prodaju u zavisnosti od sume,a obraz koji toliko pominju svuda ja jos nisam upoznao crnogorva sa obrazom,obicno zaboravi na njega kad je interes u pitanju,sto znaci da i obraz prodaju.

  • Miki

    21. mart 2015 | 07:01

    Siptari imaju para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA