Ognjanovići traže deblokadu računa za lečenje dece!

- Oduvek smo nameravali da novac u celosti utrošimo u vidu humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece, ali na način na koji mi smatramo ispravnim, ne preko ovih ili onih posrednika, već direktno onima kojima je to najpotrebnije - kaže Nebojša Ognjanović

  • 8

Nenad i Jelena Ognjanović ponovo su od Višeg javnog javnog tužilaštva zatražili deblokadu novca kako bi se on utrošio za potrebe lečenja maloletnih P. S. i D. I. kojima su već zakazane hitno neophodne operacije u Americi.

Oni su se i pre 20 dana obratili tužiocu s molbom da dozvoli da se blokirana novčana sredstva na ime Nebojše Ognjanovića odblokiraju kako bi i ona bila utrošena na humanitarnu pomoć.

Ognjanović je u saopštenju istakao da je do sada u humanitarne svrhe uplaćeno preko 1.600.000 evra. 

- Ponovo naglašavamo da sve vreme i ova blokirana novčana sredstva smatramo delom Tijaninog novca i da smo oduvek nameravali da ih u celosti utrošimo u vidu humanitarne novčane pomoći za potrebe lečenja obolele dece, ali na način na koji mi smatramo ispravim, ne preko ovih ili onih posrednika, već direktno onima kojima je to najpotrebnije -  naveo je Nebojša Ognjanović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u decembru 2014. godine istragu protiv Ognjanovića zbog sumnje da su izvršili za krivična dela pranje novca i prevara i blokiralo račune koje smatra spornim.

Ognjanovići su u proleće 2013. godine apelovali na građane Srbije sa molbom za prikupljanje 750.000 dolara za transplantaciju srca maloj Tijani.

U kratkom roku na Tijanin fond u Komercijalnoj banci slilo se 2,6 miliona evra. Devojčica međutim nije dočekala transplantaciju, jer je preminula 15. jula 2013. godine. Po povratku u Srbiju Ognjanovići su tvrdili da su sa Tijaninog računa platili za lečenje 1,1 milion evra.

OGNJANOVICI

Nakon ostavinske rasprave u decembru 2013. godine Ognjanovići su postali naslednici humanitarnog novca i tada su obećali da će sav novac dati u humanitarne svrhe.

Nakon pokretanja istrage protiv Ognjanovića po podnetoj krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, tužilaštvo je tada dostavilo i zamolnicu nadležnom organu Sjedinjenih Američkih država kako bi se međunarodnim pravnim putem obezbedila dokumentacija bitna za odlučivanje o daljem postupku, ali izvešaj još nije stigao.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    24. mart 2015 | 16:13

    СТВАРНО СУ ПОКВАРЕНИ ДО ДНА ДУШЕ. КАД СУ БИЛИ ДЕБЛОКИРАНИ ТВРДИЛИ СУ ДА ЈЕ НОВАЦ ЊИХОВ А САД КАД НЕРАСПОЛАЖУ ВЕЛИКИ СУ ДОБРОТВОРИ.

  • Deja

    24. mart 2015 | 15:29

    Hoce li ovi konacno u zatvor ? Ili postaju dobrotvori tudjim parama ? Bruka i sramota, nista vise!

  • Suza

    24. mart 2015 | 16:07

    Njihove izjave me toliko iritiraju da nemam reci. Lako je biti dobrotvor sa tudjim parama. Tvrdili su da su pare njihove, dok nisu videli da im je sudstvo za vratom, i da je narod pobesneo posle njihovih izjava. Ovim daljim izjavama samo iritiraju. Videcemo gde ce pare zavrsiti ako im odblokiraju racune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA