SILOVAO TRUDNU SRPKINJU: Podignuta optužnica protiv muslimana koji je počinio ratni zločin!

Državljanin BiH koji živi u SAD se tereti da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Vojne policije i Muslimanske brigade Zvornik Armije BiH, pod pretnjom prisilio na seksualni odnos ženu srpske nacionalnosti, koja je bila u drugom stanju

  • 6

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Adema Kostjerevca (54) zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Državljanin BiH nastanjen u SAD se tereti da je za vreme rata u BiH, kao pripadnik Vojne policije i Muslimanske brigade Zvornik Armije BiH na području opštine Zvornik, naoružan i pod pretnjom prisilio na seksualni odnos ženu srpske nacionalnosti, koja je bila u drugom stanju i zarobljena u objektu u kojem je stražario.

Silovanje i zlostavljanje koje je počinio prouzrokovalo je gubitak trudnoće kod žrtve, prenela je Fena.

Ovaj zločin desio se za vreme sukoba između Armije BiH i Vojske Republike Srpske tokom septembra i oktobra 1992. godine.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Munja

    24. mart 2015 | 15:32

    Kome smetaju žene i deca zlo

  • Sultan Sulejman

    24. mart 2015 | 18:46

    U corku, obavezno, da svi vec jednom shvate da ne mogu raditi takve gnusne stvari I ostati ne kaznjeni. Utvrditi da li je istina, a ako jeste najstrozije kazniti, bez obzira ko je silovatelj a ko je zrtva, jer tu ne bi trebalo posmatrati ko je ko.

  • Невена

    24. mart 2015 | 16:09

    Жалосно,од овога нема ништа,чисто сумњам да ће он као злочинац,а камо ли његов надређени одговарати.Извуће се као и сви прије њега.Тешко само њој,што мора да гледа,и живи са тим...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA