Poskupljuju cigarete - od aprila trovanje će nas koštati još više!

Poskupljuje apsolutno čitav asortiman: od najjeftinijeg "Bonda" koji je sad 155 dinara, do duplo skupljeg "Parlamenta" od 290 dinara

  • 62

Od aprila meseca poskupeće stotinak vrsta cigareta za po deset dinara po paklici. Najviše će poskupeti najjeftinije cigarete, a prvi se na poskupljenje odlučio niški "Filip Moris".

Kako upravo taj proizvođač nosi najveće tržišno učešće u Srbiji, jasno je da će njihova odluka pogoditi najveći broj potrošača. Za najjeftinije plaćaće se po paklici 6,45 odsto više, a za najskuplje 3,45 odsto.

TRUDNICE: Pogledajte kako duvanski dim utiče na vašu bebu u stomaku! (FOTO)

U niškoj fabrici  nisu želeli da komentarišu  poslovnu odluku. Sličan stav imaju i ostali proizvidžači, jer se  "pitanje politike cena smatra poslovnom tajnom".

TOP 6 načina kako da ostavite PUŠENJE! (VIDEO)

- Kad poskupi onaj koji ima najveći udeo na tržištu, prirodno je da to učine i ostali. Prodaja jeste pala i svako povećanje cena utiče na promet, ali ne treba zaboraviti da je od momenta kada je čitava industrija odlučila da spusti cene cigareta, dva puta promenjena akciza. Tako je, u proseku samo povećanje izdvajanja za državni namet veće za oko pet dinara - kaže izvor za "Blic".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    25. mart 2015 | 12:08

    sa skokom cena cigara mora drzava da se pomiri i sa skokom duvan mafije....

  • zarko

    25. mart 2015 | 12:41

    jeste a kod nas su plate 300 e a kod vas u svabi 2000e pametnjakovicu iz nemacke

  • goran

    25. mart 2015 | 11:23

    odlicna vest....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA