JEZIVO: Uskoro će ubijanje lutalica biti LEGALIZOVANO!

- Ako se u roku od 15 dana od smeštanja u prihvatilište ne pronađe vlasnik izgubljene životinje, ona postaje vlasništvo karantina i može se predati drugoj zainteresovanoj organizaciji ili ubiti na human način - stoji u izmeni Zakona Ministarstva poljoprivrede

  • 95

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine uvodi izmene i dopune Zakona o dobrobiti životinja kojima će biti legalizovana eutanazija napuštenih i izgubljenih životinja!

- U karantin se smeštaju napuštene i izgubljene životinje, a ukoliko se u roku od 15 dana od smeštanja u prihvatilište ne pronađe novi vlasnik, životinja postaje vlasništvo karantina i može se predati drugoj zainteresovanoj organizaciji ili ubiti na human način - stoji u izmeni, objavili su mediji.

Veliki broj udruženja za zaštitu životinja je organizovalo potpisivanje peticije za ovu, prema njihovim rečima, grešku koja za deset godina unazađuje moderan, evropski zakon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlaja

    26. mart 2015 | 03:24

    I ko je sad zivotinja, covek ili pas? Sramno, ljudi su kancer ove planete!!!

  • DH

    26. mart 2015 | 07:31

    To nije resenje..Umesto sto trazite najlaksi moguci nacin mogli bi ste organizovati udomljavanje tih zivotinja..Jesam za sklanjanje lutalica sa ulica ali nisam za to da ih ubijate.

  • Goran

    26. mart 2015 | 08:15

    Kome je zao lutalica neka ih usvoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA