Vojvodinašume potvrdile članstvo u evropskoj šumarskoj porodici

U periodu od 17. do 19. marta 2015. godine u JP Vojvodinašume je izvršen drugi redovni nadzor novog ciklusa sertifikacije trenutnog stanja sistema upravljanja šumama

  • 1

JP Vojvodinašume je jedino od preduzeća u delatnosti šumarstva s ovih prostora koje ima evropski sertifikat održivog upravljanja šumama. FSC sertifikat dokazuje da su proizvodi poreklom iz šuma Preduzeća nastali kontrolisanim korišćenjem šuma i da se upravljanje i korišćenje šuma vrši u skladu sa strogim međunarodnim standardima, obezbeđivanjem ekoloških, ekonomskih i socijalnih funkcija šuma.

U periodu od 17. do 19. marta 2015. godine u JP Vojvodinašume je izvršen drugi redovni nadzor novog ciklusa sertifikacije trenutnog stanja sistema upravljanja šumama. Ocenjivači SGS-a su tada obavili nadzor u okviru procesa FSCTM sertifikacije održivog gazdovanja šumama JP Vojvodinašume, po individualnom modelu sertifikacije.

- Vojvodinašume svojom posvećenošću FSC sertifilaciji sebe stavljaju među najbolje šumarske firme u regionu. Treba da budu ponosni jer su ovakvim zalaganjem uspeli da podignu svest okruženja i zaposlenih, da svakodnevno žive i rade kroz te međunarodne FSC standarde, a ne samo u periodu naših poseta i nadzora - rekao je Milan Toth, glavni ocenjivač SGS-a.

Ove godine proveren je način redovnog održivog gazdovanja šumama u direkciji Preduzeća i u Šumskim gazdinstvima Novi Sad i Sombor. Obilasci terena su izvršeni u šumskim upravama ovih gazdinstava, a posećen je i Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje kojim upravlja Vojvodinašume. Da podsetimo, verifikacioni tim Europark federacije je u novembru 2014. godine u Briselu u Evropskom parlamentu svečano uručio direktorki preduzeća Marti Takač prestižnu Evropsku povelju za održivi turizam u ovom rezervatu prirode.

Izveštaj SGS-a o drugom redovnom nadzoru novog ciklusa (re)sertifikacije gazdovanja šumama u JP Vojvodinašume se očekuje uskoro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Жозефина

    26. mart 2015 | 13:50

    Кренуло је отцепљење. Зар Војводина није део Србије. Онда су и Војводинашуме део Србијашуме. Али ко мене и моја размишљања у опште слуша.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA