SLOVENAČKI CARINIK PRETIO: Beograđani, dok sam ja ovde nećete ući u Sloveniju!

Vozači autobusa su po naređenju Slovenaca morali da ih posle svega, legalnim putem, vrate 10 kilometara unazad, da se u gluvo doba sami snalaze

  • 84

Putnici koji su pre sedam dana putovali u Sloveniju doživeli su pravu neprijatnost na graničnom prelazu sa tom zemljom. Putnici tvrde da je slovenački carinik Janez Goršin, naredio onima koji imaju adresu stanovanja u Beogradu da izađu iz autobusa, a potom im je pretio zabranom ulaska rečima - "Beograđani ne mogu da se šetkaju gde hoće".

Jedini razlog što im nije dozvolio prelaz obrazložio je rečima, da u njegovoj smeni Beograđani ne mogu da se šetkaju gde hoće.

POTERA NA AUTOPUTU: Mercedes probio rampu na prelazu Batrovci, stigli ga presretači!

Posle iživljavanja nad putnicima, carinik je pečat u pasošu obeležio sa dve crtice i velikom slovom "E", uobičajenim znakom za nedostatak prateće dokumentacije. Pasoši su, međutim, bili važeći, a za ulazak u Sloveniju nisu potrebni ni viza, ni garantno pismo.

Vozači autobusa su po naređenju Slovenaca morali da ih posle svega, legalnim putem, vrate 10 kilometara unazad, da se u gluvo doba sami snalaze.

Foto: Wikipedia/ Zscout370 Foto: Wikipedia/ Zscout370

Pošto ni srpska ambasada u Ljubljani koju su uspeli da dobiju u četiri ujutro telefonom, nije imala razumevanja,Beograđani su se kući vratili sa dva iznajmljena kombija koja su koštala 2.000 evra.

Nikome od putnika nije bilo jasno zašto se tako ponaša jer mu se niko nije suprotstavljao.

Ljudi su bili prestravljeni, naročito žene i par starijih putnika. U jednom momentu je počeo da razvrstava ljude i da vuče ženu za ruke. Tada sam morao da reagujem. Rekao sam mu da nas ili hapsi, ili pusti, ali da prestane da nas maltretira - rekao je Slobodan Blagojević, jedan od putnika.

Po povratku u Srbiju, putnici su dali iskaz u ambasadi Slovenije u Beogradu, gde su im rekli da sačekaju i da "ne dižu prašinu".

Nemam šta da komentarišem, jer to nije moja nadležnost. Ako se to dogodilo svi putnici su morali da dobiju pismeno rešenje da im je zabranjen uzlazak u Sloveniju - rekao je ambasador Slovenije u Beogradu, Marko Polajžer.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile tranzicija

    26. mart 2015 | 14:41

    100% mu neki Beogradjanin opalio gospodju ,dok je bila u Beogradu na vikendu i obilazila splavove , pa se janezova draga vratila kuci k'o punjena paprika...:) i od tad tuzni janez mrzi Beograd..

  • Miki

    26. mart 2015 | 15:44

    Ovako 14.Juna.2013 godine putovao sam sa zenom iz Austrije za Srbijiju. Kada smo stigli na granicu Slovenije Bregani Slovenacki granicar je pokusao da maltretira moju suprugu. Postavljao je pitanja kao sto su Gde je bila u Sloveniju zasto nema prijavu onda je poceo da se nabacuje cak je ispisao i broj svog telefona. Naravno posmatrao sam sa strane kada sam prisao i reako sam mu da je to moja supruga. Da se previse ne glupira, da moja zena ima Austrisku vizu da smo vencani u Austriji i da u opste nije bila u Sloveniji vec da je u tranzitu. Poceo je da se raspravlja samnom nasta sam mu odgovorio da nikakvi problem nije da cu da pozovem Austriju posto sam njihov drzavljanin. Nakon tog saznanja poceo je da se izvinjava da mi prodaje fore naravno nisam odustao pozvao sam Austriju i policiju Slovenacku. Austrijaci su mi rekli da pokrenem krivicnu prijavu protiv njega sto sam i uradijo. Na sudu u Ljubljani iste godine u Augustu mesecu. Otiso sam zajedno sa suprugom. Verovali ili ne tamo su bile jos zene iz BG koje je on na isti nacin maltretirao. Tada su ga suspendovali na 6 meseci.

  • BEN DELIJA

    26. mart 2015 | 14:09

    A NASA AMBASADA IZ LJUBLJANE UMESTO DA KRENE U PROBLEM I DA GA RESAVA ... E MOJI AMBASADORI KOGA LI VI PREDSTAVLJATE U INOSTRANSTVU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA