Žena koju je silovao srpski vojnik želi da upozna svog sina

Alena je rodila 1993. godine u goraždanskoj Ratnoj bolnici, nakon čega ga je napustila. Posle 22 godine iskazala je želju i volju da se susretne sa svojim sinom kojeg je ostavila u ratnom periodu

Biološka majka Alena Muhića koja je silovana i prognana iz Foče, izrazila je želju da upozna svog sina. Ova priča deteta silovane majke je uzdrmala region, a sad doživljava potpuni preokret.

TRAŽIM OCA, SRPSKOG VOJNIKA KOJI MI JE SILOVAO MAJKU: Potresna ispovest Alena Muhića (22) (VIDEO)

Ona danas živi u SAD-u, a Alena je rodila 1993. godine u goraždanskoj Ratnoj bolnici, nakon čega ga je napustila. Posle 22 godine iskazala je želju i volju da se susretne sa svojim sinom kojeg je ostavila u ratnom periodu.

Nakon premijere dokumentarno-igranog filma "Stupica nevidljivog deteta", režisera Šemsudina Gegića, o sudbini Alena Muhića, Gegića je kontaktirala Alenova biološka majka.

- Mi se inače znamo još od rata kada ga je ona rodila, ostavila i iz Goražda došla u Sarajevo. Ona je u Americi. Pročitala je informaciju o premijeri i svemu što se događalo. Razgovarali smo telefonom i meni je iskazala svoju želju i odlučnost da se susretne sa svojim biološkim sinom - ispričao je Gegić za Anadoliju.

Podsetio ju je da su oni hteli i da snime tu scenu, prvog susreta majke i sina, na šta je ona rekla da to nije problem ukoliko ona reši neke zakonske prepreke, pošto je i ona u sistemu zaštićenih svedoka. Prema Gegićevim rečima, majka je istakla da nije ni znala da Alen traga za njom dok to nije pročitala u novinama.

- Slučajno se dogodilo da je to pročitala. Rekla mi je da se njoj vraćaju sve te teške slike događaja i doživljaja koje je doživela tokom silovanja i nakon toga u Foči i Miljevini - kazao je Gegić.

On je objasnio da film nema samo dokumentarnu, informativnu i umetničku vrednost, nego i humanu dimenziju.

- Nadam se da će uskoro doći do susreta između Alena i njegove biološke majke - poručio je Gegić.

Govoreći o Alenovoj reakciji na želju biološke majke Gegić kaže da na to ne može dati odgovor i smatra da to mora "proći kroz Alena". Gegić dodaje da se Alenu treba dati malo vremena.

Alen danas ima 21 godinu. Živi u Goraždu i radi kao medicinski tehničar u istoj bolnici u kojoj je i rođen.

(Telegraf.rs/ Izvor: Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Južnjak

    26. mart 2015 | 18:06

    U Sarajevu su postojali logori "javne kuće",u kojima su vojnici ARBiH silovali srpske žene,ali naši mediji o tome slabo pišu. Trebalo bi da se kao država i narod pozabavimo tom temom,i da ne sakrivamo zločine koji su počinjeni nad našim narodom. Glas Srpske je imao feljton "Ispovijesti Srpkinja silovanih u Sarajevu",u kome su dokumentovani monstruozni zločini nad srpskim ženama.

  • ☆☆☆ Panter ☆☆☆

    26. mart 2015 | 19:40

    Mnogo sumnjivo. ..kao da je prvo scenario napisan. Da nebude kao sonom muslimankom sto je navodno silovana od Srba a rodila crnca! I to uz su medijsku paznju! Vidim na Srpskim portalima kao ovde se po kazuje i druga strana.... kad bi se to napisalo na hrvatskoj ili muslimanskoj? A za muslimane se to zna!Stojim iza toga da se svi silovatelji sa sve tri strane pohapse i da crkavaju u corki! Samo koliko bi onda ostalo muslimana na slobodi....malo.

  • Савица

    26. mart 2015 | 18:39

    БАШ ПРАВА МАЈКА. САД СЕ ПОСЛЕ ТОЛКО ГОДИНА СЕТИЛА СИНА ДА ПОСТОЈИ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA