PA, OVO JE NAJLUĐA VEST: Kalif Islamske države svoju ženu upoznao na Fejsbuku (FOTO)

Neki bi rekli sada da su čudni putevi Gospodnji, dok bi drugi ukazali da je u pitanju licemerje osobe koja ima nameru da uništi Zapad. Bilo kako bilo, Abu Bakir al-Bagdadi i Sudžida al-Dulaimi su se upoznali na internetu

  • 37

Abu Bakir al-Bagdadi, kalif Islamske države koja trenutno teroriše pošteni svet na Bliskom istoku, svoju je ženu (jednu od nekoliko) Sudžidu al-Dulaimi, koja je decembra lane uhapšena zajedno sa njihovom ćerkom od strane libanskih bezbednosnih službi u blizini granice sa Sirijom, upoznao ni manje ni više nego na internetu!

Barem tako tvrde bliskoistočne obaveštajne službe za američku mrežu NBC.

Sudžida je izgleda znatno mlađa od svog kalifa, i vrlo je moguće da ga je videla kao dobar "ulov" kada se pre nekoliko godina nakačila na internet u nameri da sebi nađe novog džihadistu, nakon što joj je dotadašnji muž - inače takođe islamista - poginuo. Na kraju krajeva, al-Bagdadi ima pod svojim zapovedništvom nekoliko desetina hiljada naoružanih ljudi, a to nije mala stvar.

Bezbednjaci sa kojima je NBC imao kontakt nisu specifikovali na kom su se forumu ili sajtu upoznali, pa je stoga i naše stavljanje Fejsbuka u naslov nategnuto, ali realno gledano nije nemoguće. Međutim, to i nije toliko bitno, pošto je internet u celini i sam po sebi proizvod "trulog Zapada" koji Abu Bakir želi da uništi. A pored toga, nalaženje žene na internetu, pa to baš zvuči "moderno" i "zapadnjački", zar ne?

Abu Bakir al-Bagdadi u džamiji. Foto: Tanjug/AP/Militant video Abu Bakir al-Bagdadi u džamiji. Foto: Tanjug/AP/Militant video

Ona nažalost nije usamljeni slučaj, postoji mnogo devojaka i žena koje na internetu traže džihadiste za muževe. Američki FBI je pre nekoliko meseci presreo četiri žene, od toga tri tinejdžerke iz Kolorada, koje su pokušale da se dokopaju Sirije i udaju za borce Islamske države.

Kao i svaka onlajn veza, i njihova trenutno strašno pati, pošto je Sudžida u libanskom zatvoru a on u Raki, u Siriji, glavnom gradu samoproglašenog kalifata.

Ovo čak nije ni prvi put da su razdvojeni. Režim Bašara al-Asada ju je uhapsio krajem 2013. ili početkom 2014. godine. Marta te iste godine zvanični Damask ju je razmenio sa al-Nusrom, islamističkom grupom koja je rival Islamske države, i to kako bi ovi oslobodili dvanaest pravoslavnih monahinja.

Abu Bakir al-Bagdadi pre nekoliko godina. Printskrin: Dailymotion/Oum Ibrahim Abu Bakir al-Bagdadi pre nekoliko godina. Printskrin: Dailymotion/Oum Ibrahim

Navodno, al-Nusra ju je tretirala sa velikim poštovanjem, pre nego što su je poslali u Islamsku državu pod uslovima koji ostaju misterija.

Ne zna se kako je došla do Libana, i kako je tu završila, ali je zvanični Bejrut srećan što je to uradila, jer sada ima keca u rukavu, pošto je vide kao dobar argument u pregovorima sa Rakom.

Nije ipak u potpunosti jasno da li mu je ona supruga, bivša supruga ili samo ljubavnica, pa zato nije u potpunosti sigurno da će libanska logika imati smisla kada kucne čas. U nekim islamskim društvima, a možda i u Islamskoj državi, čovek od žene može da se razvede i ako tri puta ponovi "razvodim te".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    29. mart 2015 | 03:28

    Ovaj vodja je skolovan i fakultetski obrazovan, u svom uzem krugu ima jos par svojih ljudi, koji su takodje fakultetski obrazovani. Oni koriste glupi neskolovani, primitivni, zatucani narod iz celog sveta. To su njihove sluge za jeftine pare. Salju ih na ratista, koriste takozvani Kalif nad njima, a sami zive u "svili i kadifi". Ali dok ima ovaca ima i vune. Oni su teoristi i nemaju nista zajednickog sa Muslimanskoj veri. To je samo njihova propaganda. Muslimanska vera ima dosta slicnosti sa Hriscanjima. Nije bitno da li neka zenska osoba nosi maramu ili ne. Svi smo mi ljudi, sa marom ili bez. Svima nama je jedan Bog ili Alah. Svako od nas treba svoje da postuje i tudje da ceni. Ali teoriste iz bilo kojeg naroda licno ne podrzajem...

  • Muslimanka

    28. mart 2015 | 23:12

    Ovaj ISIL je trenutno najveće zlo na zemlji ma oni nikakve veze sa islamom nemaju, samo nered na zemlji prave, kolju, žive spaljuju, a Poslanik kaže : Vatrom kažnjava samo Gospodar Vatre, a oni se ohole da spaljuju žive ljude, ali svi znaju čija su oni organizacija i ko ih finansira i zbog kojih razloga, sve u svemu ništa me ne iznenađuje od njih..

  • ZliZo

    28. mart 2015 | 23:34

    AMERIČKI KLOVNOVI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA