ZA SMRT TROJE MLADIH: Despotu Vraniću osam godina zatvora!

Despot Vranić je juna prošle godine prilikom vožnje u alkoholisanom stanju usmrtio troje mladih. Na glavnom pretresu je negirao krivicu, da bi mu sud izrekao osam godina zatvora

  • 42

Viši sud u Novom Sadu izrekao je Despotu Vraniću kaznu od osam godina zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće koja se dogodila prošle godine, a u kojoj je stradalo troje mladih.

Despot Vranić (22) iz Novog Sada, osuđen je na 8 godina zatvora za nesreću koja se dogodila 8. juna prošle godine, a u kojoj je usmrtio troje mladih Vladicu Matovića (20), Milicu Ležimirac (20) i Aleksandra Marića (20).

Saobraćajna nesreća se dogodila na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, na semaforu kod "Merkatora", kada je na automobil "golf" u kojem su bili troje mladih, Vranić audijem A8“ iz pravca Mosta slobode naleteo na njih, brzinom 177 km/čas.

ZGAZIO DECU U NOVOM SADU, PA SE POKAJAO: Tata, ubio sam troje! (VIDEO) (FOTO)

Vranić je na glavnom pretresu rekao, da ne priznaje krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Do sudara je došlo, jer nisam kočio, dodao sam gas da prođem pre tog automobila, ali je došlo do udara. Nisam vozio više od 80 kilometara na čas, a ne kako me tužilaštvo tereti. Na semaforu sam video automobil kako polako kreće, ali nisam kočio, već sam dodao gas. Tog dana kapi alkohola nisam popio, a auto nije moj već od druga - rekao je prvi put iznoseći odbranu Despot Vranić.

Foto: Blic Foto: Blic

Međutim, sudski veštaci su potvrdili da je Despot te kobne noći vozio sa 1.48 promila alkohola i da je bilo tragova kočenja, što ukazuje da je vozio i brže od navedenog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajko

    30. mart 2015 | 12:39

    Nigde se ne spominje da su troje mladih prosli na crveno!

  • lola

    30. mart 2015 | 13:29

    Nazalost ali oni su ti koji su prosli kroz crveno! Mada,i on da je vozio manjom brzinom ne bi doslo do takvog crnog ishoda.. jadna ta deca a i njihovi roditelji!

  • novosadjanin

    30. mart 2015 | 13:20

    Zasto niko ne kaze da je Golf isao na crveno???? Ne opravdavam ovog momka ali zakon treba da je isti za sve!!!!!!!! Treba da odgovara za brzu voznju i voznju u alkoholisanom stanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA