PORODICA OTKRIVA MRAČNE TAJNE DŽIHADISTA: Decu surovo kažnjavaju!

Članovi porodice koji su pobegli iz Mosula pod upravom Islamske države, otkrili su iračkoj televiziji neke od dobro čuvanih tajni džihadista i podsetili na to da neki njihovi prijatelji još uvek žive tamo i da se svakoga dana bore sa varvarstvom ovih grupa

  • 6

Porodica koja je nekada bila nastaljena u Mosulu pod upravom Islamske države, pobegla je u severnu kurdsku oblast, kako bi se sklonila od militanata koji su zauzeli ovu teritoriju prošlog juna. Oni su pružili javnosti bolji uvid u užasna dela i šerijatski zakon po kojima su džihadisti poznati.

Članovi ove porodice su otkrili iračkoj televiziji neke od dobro čuvanih tajni i podsetili na to da neki njihovi prijatelji još uvek žive tamo i da se svakoga dana bore sa varvarstvom ovih grupa.

Dobro je poznato da ekstremisti odsecaju ruke odraslima koji su osumnjičeni za pljačku, ali sada je otkriveno i da deca prolaze kroz iste kazne za krađu.

- Juče su odsekli ruke četvoro dece, koji su uzrasta 12, 12, 13 i 16 godina. Jedno od njih je ukralo igračku pticu, a drugi električni kabl - piše u poruci koju je dobila ćerka od svih prijatelja koji su tamo ostali.

Printskrin: YouTube / Videos 2015 HD Printskrin: YouTube / Videos 2015 HD

Njen brat čak tvrdi da postoji video na kome je islamski militant pucao u potiljak mladom tinejdžeru jer je ukrao hranu kada je bio gladan. Nestašica hrane u ovom predelu je uzrok ovome incidentu, a na snimku je prikazano čak i kako otac moli za svoje dete pre nego što su ga pogubili.

- Ukrao je nešto. Samo je želeo da jede - objasnio je on.

Majka ovog dečaka i devojčice je objasnila da su kazne za žene za koje posumnjaju da su počinile preljubu, odsecanje kose, kamenovanje, povređivanje noževima, kao i egzekucija.

Kod roditelja koji su primorani da svoju decu podižu u ovim uslovima, postoji i strepnja od silovanja od strane džihadista i nasilne udaje. Porodica živi u drugom gradu, ali još uvek ne uživa potpunu slobodu.

(Telegraf.rs/ Izvor: liveleak.com/ Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA