ZABRANILI MINIĆE U GIMNAZIJI: Evo šta još neće biti dozvoljeno!

Đacima u Vranju će biti zabranjeno nošenje šortseva, bermuda i pretkratkih pantalona, kao i helanki. Na crnoj odevnoj listi su papuče, “japanke“, obuća s previsokim potpeticama, kape, kačketi i kapuljače

U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju 800 učenika i 70 profesora odlučilo je da kao u stara dobra vremena kodeks pristojnog odevanja postane respektabilna školska zapovest.

Direktorka Suzana Mišić Stanković izjavila je da članovi Školskog odbora do 7. maja treba da se izjasne o pravilniku o odevanju, koji su zdušno prihvatili gimnazijalci, profesori i školska uprava. U predloženom školskom aktu našlo se 14 stavki koje označavaju neprikladnu i provokativnu garderobu. Ukoliko prosvetne i gradske vlasti obezbede pare, gimnazijalci su spremni da nose školske uniforme modernog kroja, dezena.

- Usvajanje pravila o odevanju u školi zajednička je ideja učenika i prosvetnih radnika. Izgledom i ponašanjem đaci i profesori treba da utiču na veliki ugled elitne vranjske škole, koja traje i opstaje 134 godine. Školu su završili mnogi ugledni Vranjanci, pre svih knjićevnik Bora Stanković.

Osim mini suknji, visokih potpetioca, napadne šminke, neispeglane i prljave garderobe, prekomernog natika, kodeks odevanja zabranjuje majice sa bratelama, bez rukava, sa dubokim dekolteom, koje ne pokrivaju stomak i leđa.

Foto: womanlyinterests.blogspot.com Foto: womanlyinterests.blogspot.com

Đacima će biti zabranjeno nošenje šortsa, bermuda i pretkratkih pantalona, helanki. Na crnoj odevnoj listi su papuče, “japanke“, obuća s previsokim potpeticama, kape, kačketi i kapuljače. Nepoželjna je i odeća sa navijačkim obeležjima i odeća sa uvredljivim natpisima ili slikama. Naročito ona koja promoviše nacionalnu, versku, političku ili seksualnu opredeljenost. Predviđa se uredna odeća, obuća i kosa, nakit i šminka

Gimnazijski profesor bio je i srpski pisac Radoje Domanović. O kodeksu oblačenja raspravljaće Savet roditelja i 56 članova Đačkog parlamenta. Pristojnim odevanjem samo se pridružujemo očuvanju starih dobrih i pravih vrednosti. Ukoliko učenik u školu dođe neprikladno obučen, odeljenski starešina vratiće ga kući da se presvuče i upisati neopravdani izostanak.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branka

    31. mart 2015 | 12:45

    Konačno da se neko setio da škola nije javna kuća, već obrazovna ustanova u koju moše da se uđe samo pristojno odeven. Druga vrsta odeće je za ulicu. To ne treba shvatiti kao atak na mlade već ih konačno treba naučiti šta je pristojno a šta ne.

  • 1389

    31. mart 2015 | 13:08

    Bravo !!! Ovo bi trebalo uvesti u svim osnovnim i srednjim skolama u Srbiji , i takodje na fakultetima ...

  • Covek

    31. mart 2015 | 12:43

    Pa u svakoj skoli je zabranjeno. Samo sto se pravila ne postuju u vecini skola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA