"Krušik" će finansirati popravku mamografa u Valjevu!

Nadzorni odbor ove fabrike je odlučio da organizatorima koji su pokrenuli akciju prikupljanja novca ovu humanitarnu akciju izađe u susret, a više detalja će biti poznato u toku sledeće nedelje

  • 0

Valjevski "Krušik" finansiraće kompletnu popravku mamografa u bolnici u ovom gradu, koji ne radi već sedam meseci. Popravka važnog dijagnostičkog aparata koštaće oko 4,5 miliona dinara, a sav novac obezbediće vojna fabrike.

Valjevski "Krušik" se na ovaj način uključio u akciju koju su pokrenuli novinarka regionalnog "Radio Patka" Slađana Stevanović i direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić sa namerom da se uz pomoć donatora obezbedi novac za kupovinu testa opterećenja srca i popravku skenera.

U dopisu koji je dostavio predsednik Nadzornog odbora "Krušika" Nenad Ivančević, navedeno je da je Nadzorni odbor odlučio da orgnizatorima ove humanitarne akcije izađe u susret.

- Stava smo da "Krušik", kao društveno odgovorno preduzeće, izađe u susret Vašem zahtevu. Dat je zadatak stručnim službama da razmotre mogućnost tražene popravke mamografa. Ovlašćen je generalni direktor da nastavi proces i predloži rešenje - naveo je u dopisu predsednik nadzornog odbora "Krušika". Ostali detalji javnosti će biti predočeni javnosti tokom iduće sednice.

Foto: Krušik Foto: Krušik

Vlada Japana je 2011. godine donirala mamograf valjevskoj bolnici. Do avgusta prošle godine, kada je došlo do kvara ovog važnog aparata, obavljeno je 7.500 pregleda. U valjevskoj bolnici kažu da je ovo veoma važan aparat za ranu dijagnostiku raka dojke.

Na donatorskoj večeri, koja je održana 5. marta, obezbeđeno je 1,6 miliona dinara za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu, koji ne radi devet meseci. Taj aparat bi u valjevsku bolnicu trebalo da stigne najkasnije za 15 dana.

Najviše novca za kupovinu ovog važnog aparata izdvojila je Valjevska pivara, koja je obezbedila 400.000 dinara, a među većim donatorima su Kovački centar, odbornici Skupštine grada, Greda, Europrom, Samedi i Gorenje.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA