Izveštaj o padu helikoptera stigao u Tužilaštvo!

Tužilaštvo je saopštilo da će izveštaj biti analiziran i javnost će o njemu biti obaveštena u četvrtak ili najkasnije do petka ove nedelje

  • 1

Izveštaj vojne komisije o padu helikoptera stigao je u Više javno tužilaštvo u Beogradu. On će biti analiziran i o njemu će tužilaštvo obavestiti javnost u četvrtak 2. aprila, ili najkasnije petka 3. aprila.

BILO JE TEHNIČKIH PROPUSTA: Evo šta je Vučić rekao o PADU HELIKOPTERA Vojske Srbije!

Ministarstvo odbrane u ponedeljak je saopštilo da je vojna komisija za ispitivanje udesa helikoptera Mi-17 završila rad na ispitivanju uzroka i okolnosti pada letelice 13. marta uveče u Surčinu, i napravilo izveštaj koji ima oko 500 strana, koji je predalo tužilaštvo.

MISTERIJA ILI NE? Svi poginuli nađeni su van olupine helikoptera! (FOTO)

To je drugi izveštaj koji je tužilaštvo dobilo, jer je prethodno komisija za utvrđivanje da li je poštovana propisana procedura u angažovanju helikoptera, koju je formirao načelnik Generalštaba general Ljubiša Dikovića, 18. marta završila svoji zveštaj i predala ga tužilaštvu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

VEČNA SLAVA HEROJIMA: Ovo su biografije nastradalih u helikopteru (FOTO) (VIDEO)

Iako je najavio da će nalazi komisija biti dostupni javnosti, Ministarstvo odbrane je saopštilo da je taj izveštaj, prema internim vojnim pravilima, tajna i da je predat tužilaštvu, koje treba da proceni da li je za javnost.

Tužilaštvo se od 19. marta o tome nije izjašnjavalo, niti odgovaralo na novinarske zahteve, i danas je rpvi put saopštilo da će o izveštaju obavestiti javnost, a ostalo je nejasno da li će to uraditi sa oba izveštaja, ili samo sa drugim.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Poverenik Rodoljub Šabić poručio je Ministarstvu odbrane da se pravo javnosti ne može ograničavati podzakonskim aktima.

U padu helikoptera, 13. marta u 22.31 sat, poginulo je sedam osoba - dva pilota i dva mehaničara, lekar anesteziolog i medicinski tehničar, kao i beba od pet dana iz Novog Pazara, koju je helikopter spasavao.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA