Srbi nisu ubili sarajevskog Romea i Juliju, to su učinile bosanske Ševe!

Edin Garaplija, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH, rekao je da je osim tog zločina Srbima pripisano i ubistvo pripadnika francuskog Unprofora, kao i atentat minom generala Safera Halilovića koji je bio prikazan kao eksplozija srpske granate

  • 75

Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti BiH Edin Garaplija svedočio je danas na suđenju Ratku Mladiću, kao što je to učinio i na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom.

On je rekao da je paravojna formacija te službe 1995. godine snajperom ubila francuskog pripadnika Unprofora i da je to potom pripisano srpskoj strani.

Garaplija je izjavio i da je ista formacija, zvana "Ševe", u maju 1993. ubila "sarajevske Romea i Juliju", 25-godišnje Admiru Ismić i Boška Brkića, dok su pokušavali da iz centra Sarajeva preko Vrbanja mosta pređu na Grbavicu.

I taj zločin neki zvaničnici u Sarajevu zatim su pripisali bosanskim Srbima, potvrdio je Garaplija.

Formacija "Ševe", koju je opisao kao paravojnu formaciju SDB BiH, počinila je mnoge druge zločine, uključujući ubistvo zarobljenih srpskih vojnika i civila u jednom sarajevskom parku, atentat na visokog oficira Armije BiH Sefera Halilovića i ubijanje srpskih civila na Grbavici, izjavio je Garaplija.

Po rečima svedoka, atentat minom na generala Halilovića potom je prikazan kao eksplozija srpske granate.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    31. mart 2015 | 20:11

    U emisiji „Kvadratura kruga“ prijatelji Boška i Admire, sa obe strane, su potvrdili da su smrtonosni hici, koji su ugasili ova dva mlada života, došli sa muslimanske strane i pripadnika zločinačke paravojne formacije „ševe“. Pametnom bi to bilo dosta, međutim baljavim, koji su bili skloni i masovnim ubistvima sopstvenog naroda, to ne odgovara jer to ruši njihovu piramidu laži i obmane.

  • Jeka

    31. mart 2015 | 16:24

    Pa svi odavno znamo da to Srbi nisu uradili!

  • Sergej Danilovič

    31. mart 2015 | 17:19

    I sta sad? Treba Sarajlijama istinu baciti na sto i za Markale takodje i za Srebre icu i za Francuskog vojnika Dosta je bilo laga ja i pljuvsnja te agresori te zlocinci itd itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA