ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ UHAPŠEN U LIBIJI: Misterija u gradu Mizrata

Srđana Babića, koji je bio uz Zorana Đinđića u trenutku atentata, privele su libijske vlasti pod optužbom da njegova agencija za obezbeđenje nije radila u skladu sa zakonom

  • 2

Bivši telohranitelj Zorana Đinđića Srđan Babić pod misterioznim okolnostima je uhapšen u libijskom gradu Mizrata zbog navodnih problema sa francuskom firmom u kojoj je radio kao obezbeđenje, saznaje Informer.

Srđana Babića, koji je bio uz Zorana Đinđića u trenutku atentata, privele su libijske vlasti pod optužbom da njegova agencija za obezbeđenje nije radila u skladu sa zakonom. On se trenutno nalazi u pritvoru u Mizrati, a lokalne vlasti ne daju detalje ovog hapšenja i cela istraga se vodi u najvećoj tajnosti.

Kako saznaje Informer, Babić je hapšen čak dva puta, a jedan je od četvorice radnika ove francuske firme koji su i dalje u pritvoru, pošto su svi ostali pušteni.

- Srđan Babić je u Libiji radio za jednu francusku ageniju za obezbeđivanje ljudi, a tamo se našao pod vrlo kontroverznim okolnostima. Zna se da je u Srbiji, pored toga što je radio u obezbeđenju premijera Zorana Đinđića, bio povezan i sa nekim bezbednosnim službama. Tim kanalima je i otišao u Libiju, gde se bavio onim što najbolje zna - obezbeđivanjem - kaže sagovorik Informera upućen u detalje Babićevog hapšenja.

Foto: mfa.gov.rs Foto: mfa.gov.rs

Kako dalje navodi, niko tačno ne zna zašto je Babič uhapšen i kakve to probleme ima njegova firma.

- Po njega su u subotu došli pripadnici regularne libijske policije i uhapsili ga. Navodno, njegova firma ima probleme sa papirologijom, ali je vrlo verovatno da se iza toga krije nešto krupnije. Ispitali su ga pa pustili, ali je u nedelju ponovo priveden. U međuvremenu je uspeo da kontaktira našu ambasadu u Tripoliju, ali mu to nije mnogo pomoglo. Od 13 njegovih kolega koliko je uhapšeno, u zatvoru je zadržano samo četvoro, on i još trojica. Niko ne zna kad će biti pušten i šta će s njim dalje biti - priča sagovornik Informera.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA