ČEKALA SAM HITNU, NA VRATA MI ZAKUCALI GROBARI! Jeziva ispovest žene koja je pozvala lekare

Nelegalna preduzeća sarađuju sa svima koji su u neposrednoj blizini pokojnika, od lekara, pa do policajca, ukoliko je u pitanju samoubistvo

  • 7

Za dojavu o smrti i preporuku za organizovanje sahrane nelegalni privatni pogrebnici plaćaju lekarima, medicinskim radnicima, zaposlenima u domovima za stare, pa i policajcima od 100 do 250 evra, piše "Blic".

Oni zbunjenoj porodici preminulog predlažu svoje ljude po mnogo većim cenama od realnih. Mnogi određuju cenu na licu mesta, kad vide kako je opremljen stan pokojnika.

Radmila Simić pozvala je pre mesec dana Hitnu pomoć, jer nije mogla da probudi supruga.

- Dok sam čekala Hitnu, na vrata su mi zakucali pogrebnici i ponudili svoje usluge. Bila sam u šoku - priča ona.

Foto: Ilustracija / Telegraf Foto: Ilustracija / Telegraf

Prema pisanju ovog lista, nelegalna preduzeća sarađuju sa svima koji su u neposrednoj blizini pokojnika, od lekara, pa do policajca, ukoliko je u pitanju samoubistvo. Ta saradnja je dvojaka.

- Jedni dojavljuju pogrebnicima da se na toj i toj adresi desio smrtni slučaj, pa ovi dolaze. Drugi, nose u džepu vizitkarte pogrebnih preduzeća, pa porodici koja pita. Šta sad", samo pruže podatke pogrebnih preduzeća - kaže Dragan Baltakovski, direktor JKP "Pogrebne usluge" u Beogradu.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA