MERE MU KOLIKO GLASNO LAJE: Pas Medo u kućnom pritvoru, podržava ga čitava Juga! (FOTO)

Otkako se pojavila vest da je pas Medo optužen zbog svog laveža i da mu je dozvoljeno da samo u određenom periodu boravi u dvorištu, vlasnici kućnih ljubimaca širom bivše Juge su mu pružili podršku i traže da se on oslobodi krivice

  • 37

Pas Medo iz Hrvatske je verovatno jedino kuče na svetu kome je sudskom odlukom zabranjeno da laje! Njega su komšije optužile da im narušava mir, i zbog toga on mora više od 12 sati da provede zatvoren u mračnoj sobi. On će morati da ide na veštačenje, na kom će biti utvrđena jačina lajanja, a do sada je na suđenju saslušano 11 svedoka sa obe strane: komšije, prijetelji i čalnovi porodice vlasnika psa.

HIT U HRVATSKOJ: Sud zabranio psu da laje, svako "AV" skupo će koštati njegovog vlasnika!

Presuda je donesena u korist komšija, pa je vlasniku Mede Antonu Šimunoviću (47)  naređeno da ukoliko njegov pas bude lajao u toku noći, da mora da plati 2.700 evra, a zbog ove odluke suda, njegov gazda već sada mora da plati kaznu od 13.000 evra.

- Psa smo nabavili kada je imao tri meseca i on je član porodice, pravi dvorišni pas. Tužba od komšije nam je stigla pred Vaskrs prošle godine, a iako psa držim u ograđenom dvorištu, on po privremenoj odluci suda više ne sme da laje jer zbog laveža remeti mir. Medo je zapravo već sad osuđen jer je doneseno privremeno rešenje zbog kojeg je moj Medo, od 21. oktobra prošle godine, u kućnom pritvoru - rekao je Anton.

Foto: Facebook/Podrška za MEDU Foto: Facebook/Podrška za MEDU

On je istakao da svako veče mora da ga zatvara u mračnu prostoriju, a najgore mu je ujutru jer kao i svaki pas bi obavio napolju sve što treba, ali mora da čeka tek osam sati.

Foto: Facebook/Podrška za MEDU Foto: Facebook/Podrška za MEDU

Medo je miroljubiv i društven pas, nikada nikoga nije napao, a to je potvrdila i veterinarska inspekcija koja je posećivala dom Šimunića dva puta, i isto toliko puta istakla da nisu čuli lavež i režanja psa, već samo lajanje (koje se razlikuje od laveža) i mahanje repom, koje je i uobičajeno za psa koji čuva dvorište ili bilo koju drugu kuću.

Foto: Facebook/Podrška za MEDU Foto: Facebook/Podrška za MEDU

- Ako sud dosudi, komšije koje su nas tužile neka Medi sami daju injekciju, pa će im onda srce biti na miru - poručio je vlasnik.

Foto: Facebook/Podrška za MEDU Foto: Facebook/Podrška za MEDU

Od kada se pojavila ova informacija, na društvenim mrežama se pojavila grupa "Podrška za MEDU" u kojoj ljudi iz svih zemalja bivše Jugoslavije, koji su vlasnici ovih neodoljivih stvorenja, kače slika na kojima piše da pružaju potpunu podršku ovom jadnom psu.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ML

    2. april 2015 | 17:07

    Svasta, ovo me podsjeca na onaj slucaj kada su djeci oduzete igracke koje su smetale komsijama... djeca treba da se igraju a psi da laju :-)

  • 988

    2. april 2015 | 17:17

    A sto se iz stanove radevno cuje vriska i lupanje casa i ostalog posudja,to nikom nista,cutite i pustite nek siledzije rade svoj posao...pustite jadnu zivotinju na miru.sutra ce se dobijati kazne kad bebe budu plakale po noci,zaboga moram da odmaram.pih

  • Smiljana

    2. april 2015 | 17:59

    Bolje da nekim ljudima zabrane da pricaju, nego neduznim zivotinjama da laju. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA