Ženu držao u ropstvu, mučio je i silovao

Kako je saopšteno iz SIPA-e, žrtva je punoletna ženska osoba sa blagom mentalnom retardacijom, koja je svakodnevno bila izložena nehumanom postupanju i raznim torturama, a svaka njena neposlušnost kažnjavana je na najsuroviji način

  • 1

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Bihaća uhapsili osobu inicijala A.O. (1968) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo "Trgovina ljudima". Oni su takođe pretresli objekat koji koristi navedena osoba s ciljem pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Utvrđeno je da je A.O. žrtvu trgovine ljudima "kupio" a zatim držao u ropskom odnosu u periodu dužem od dve godine, kao i da je upotrebom sile i drugim oblicima prinude primoravao da svakodnevno prosjači i donosi mu novac koji pribavi na taj način, izlažući je pri tome svakodnevnom fizičkom, psihičkom i seksualnom nasilju, čime je počinio krivično delo trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije. 

Kako je saopšteno iz SIPA-e, žrtva je punoletna ženska osoba sa blagom mentalnom retardacijom, koja je svakodnevno bila izložena nehumanom postupanju i raznim torturama, a svaka njena neposlušnost kažnjavana je na najsuroviji način.

Foto-ilustracija: European Parliament Foto-ilustracija: European Parliament

SIPA je u prethodnom periodu Tužilaštvu BiH podnela izveštaj o počinjenom krivičnom delu i počiniocima protiv nekoliko osoba u ovom predmetu, a sprovedenim istražnim radnjama utvrđene su nezakonite aktivnosti osumnjičenih osoba, dok je žrtva trgovine ljudima na adekvatan način zbrinuta. 

Osoba lišena slobode biće privedena u službene prostorije SIPA-e gde će biti ispitana, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, a SIPA nastavlja dalje aktivnosti u ovom predmetu do njegovog okončanja.

(Telegraf.rs / Izvor: Fena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    3. april 2015 | 18:25

    Zasto ne stavite ime i prezime a ne samo inicijale,neka se zna ko je monstrum...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA