Pogledajte koliko vredi pasoš Bosne i Hercegovine!

Zemlja u regionu čiji građani imaju najviše koristi od posedovanja pasoša je Slovenija čiji građani bez vize mogu da putuju u 160 država

  • 12

Građani Bosne i Hercegovine sa svojom putnom ispravom bez vize mogu da uđu u 95 država sveta, podatak je međunarodne konsultantske kompanija "Henley&Partners" koja je objavila globalnu listu zemalja u odnosu na slobodu putovanja njenih građana u 2014. godini.

Konsultantska kompanija je, pišu "Nezavisne novine", analizirala viznu politiku svih zemalja sveta i na osnovu toga kreirala listu na osnovu slobodne mogućnosti ulaska u drugu državu.

Zemlja u regionu čiji građani imaju najviše koristi od posedovanja pasoša je Slovenija čiji građani bez vize mogu da putuju u 160 država.

Druga najbolje plasirana balkanska zemlja je Hrvatska, iz koje bez peripetija sa vađenjem viza može da se putuje u 138 zemalja.

Državljani Srbije, prenosi banjalučki dnevnik, mogu bez viza u 107 država, dok Makedonci mogu da slobodno uđu u samo jednu državu manje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, poslednji na listi je Avganistan, čijim državljanima viza nije potrebna u samo 28 država, a tik ispred njega nalaze se Irak, Pakistan, Somalija i Palestina.

S druge strane, na vrhu liste nalaze se Finska, Nemačka, Švedska, Velika Britanija i SAD, a vlasnici pasoša tih zemalja mogu slobodno da putuju u 174 države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurajber

    3. april 2015 | 21:18

    Šta nama vredi što možemo u 107 država kad nemamo para da odemo ni do Mađarske, a ne negde dalje.

  • nerezine

    3. april 2015 | 19:59

    ali zato Srbija je na prvom mestu po broju diplomackih pasosa , pa ne mozemo biti najbolji bas u svemu ....

  • BAHRUDIN

    3. april 2015 | 19:55

    Ma da je meni pare ima i kod nas gdje ići

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA