Ovo je crtež devojčice čije su sestra i drugarica poginule u NATO bombardovanju

Teodora Budar imala je samo šest godina, kada je u bombardovanju 1999. godine izgubila sestru i drugaricu

  • 12

NATO bombardovanje Srbije zauvek je zacrtano u srca svih koji su bili dovoljno stari da ga dožive. Ipak, strahote koje su od bombi pretrpeli Srbi nisu ograničene samo na odrasle.

Teodora Budar imala je samo šest godina kada je u bombardovanju 1999. godine izgubila sestru i drugaricu. Iako je bila jako mala tog kobnog proleća, njen gubitak se ne sme zanemariti i ignorisati.

Teodora je godinu dana nakon tragičnog bombardovanja nacrtala most u Murinu gde su joj poginule voljene osobe.

Gubitak koji su naneli projektili ne može se meriti izgubljenim životima, uništenim domovima, zauvek izgubljenim zdravljem građana Srbije.

Gubitak se ne može meriti ni patnjom koju i dalje u sebi nose svi koji su izgubili svoje svoje voljene.  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    4. april 2015 | 00:48

    Ovo je zalosno, ta djeca su dosla sa Kosova da pobjegnu od rata i izgubili zivot na mostu u Murini, moj mladji stric je drzao radnju nedaleko od mosta i samo sto je pazar pokupio i udaljio se kolima pocele su bombe, jednoj radnici su geleri pogodili butine dok je bjezala. Imali su jako nizak let dolinom Lima iz pravca plavskog jezera odskle su dosli iz Albanije moja baba je tada bila u polju i ljude su istraumirali kad su iznenada tako nisko i brzo preletjeli. Bataljon mog oca koji je predvodio te nomke je sa planine Chakor pogodio jednog po povratku iz Murine kad su ispustili bombe i pao je u Albaniju. Na kraju kad su kupili zrtve sa nosta malom Knezevicu je moj stariji stric u rukama mozak drzao i u djelovima ubacivali u dzakove. Na sahrani su dolazili strani novinari koje su seljaci letvama prebili i otjerali iz sela Velika i Novsice. Zao mi je sto vam ovo pisem da citate ali te slike imam iz djetinjstva, sada imam 31 godinu i ne mogu zaboravit sliku kada sam sa ocem kolima prolazio nekoliko dana nakon tog nemilog dogadjaja i kada sam vidio jos neeksplodiranu bombu koja se zarila u plocu mosta i tako zarivena virilla iz vode. To mjesto strateski nije znacajno niti je vojska nasa tu mogla prelaziti teskom artiljerijom zbog cega su ga navodno gadjali.

  • Никола (Ћ)

    4. april 2015 | 09:45

    Не у нато

  • Metohija

    4. april 2015 | 08:30

    NE oprostiti,NE zaboraviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA