Preminuo novinar Zoran Petrović Piroćanac

Izveštavao je iz Južne Amerike s Bliskog Istoka, iz Afrike, uglavnom s mesta revolucionarnih događanja, građanskih ratova, etničkih sukoba

  • 7

Poznati srpski novinar, Zoran Petrović Piroćanac, umro je juče u Beogradu, u 63. godini života.

Piroćanac se novinarstvom bavio od ranih godina mladosti, kao tzv slobodnjak, a sarađivao je sa brojnim listovima bivše Jugoslavije i nekoliko inostranih nedeljnika i dnevnika. Izveštavao je iz Južne Amerike s Bliskog Istoka, iz Afrike, uglavnom s mesta revolucionarnih događanja, građanskih ratova, etničkih sukoba.

Sarađivao je sa nekoliko domaćih televizijskih stanica, a za vreme građanskog rata, devedesetih, bio je saradnik francuske državne televizije.

Objavio je nekoliko knjiga iz oblasti geostrategije i medijskih delatnosti, a poslednja knjiga bila mu je “Izbrisati srpski virus”.

Diplomirao je francuski jezik i književnost na filološkom fakultetu u Beogradu a magistrirao i doktorirao u Parizu, na ENESS, glavnoj francuskoj ustanovi za društvene nauke. Govorio je nekoliko svetskih jezika.

Zoran Petrović Piroćanac biće sahranjen u ponedeljak, na mesnom groblju u Sremčici, kod Beograda.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    5. april 2015 | 13:49

    Vecna mu slava

  • Prkosna pesma

    5. april 2015 | 22:04

    Izuzetan covek i novinar, ali nije bio u milosti vlasti ni ove, ni prosle, nije im se "uvlacio", pa se za njega retko i malo culo. Za razliku od novinarcica koji se snalaze u svim postavama, on je bio Srbin, patriota, knjige je pisao o tome ( kao i knjige koje govore kako nas prikazuje i vredja belosvetska bagra) i kao takav nije imao prostora u ovoj nasoj "demokratskoj" sredini.

  • Pirocanka

    5. april 2015 | 18:47

    Slava i hvala, Zoranu. Bio je gromada od coveka i profesionalca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA