EKSTREMNI PROTESTI: Taksisti popili pesticid zbog lincenci za rad! (VIDEO)

Prema pisanju kineskog lista Saut Čajna morning post, taksisti su došli grupno u Peking da protestuju zbog propisa o obnavljanju licenci za rad koji su promenjeni pre četiri godine

  • 1

Tridesetak taksista, koji su nađeni kako leže na betonu u trgovačkom kvartu Pekinga, popili su pesticid u znak protesta zbog ponašanja vlasti prema njima, ali niko od njih nije umro od trovanja.

Pekinški policajci u patroli su juče ujutro, u pešačkoj zoni kvarta Vangfuđing, pronašli više od 30 ljudi kako leže na pločniku, javlja televizijska mreža Ej-Bi-Si (ABC). Kraj njihovih tela pronađene su boce sa pesticidom, i oni su hitno prebačeni u obližnju bolnicu. Prema navodima policije, niko od njih nije ozbiljnije ozleđen.

Takođe je saopšteno da se radi o taksi vozačima iz grada Suifenhe u severoistočnoj provinciji Heilongđiang koja se nalaži na granici sa Rusijom.

U prvim izveštajima u svetskih medijima se navodilo da nije jasno da li su boce sa pesticidom uzrok stanja u kojem su vozači bili. Međutim, prema navodima britanskog Telegrafa, vozačima je na usta izbijala pena na usta, a fotografije ovog masovnog protesta - sa ljudima koji leže na pločniku - obišle su društvene mreže.

Prema pisanju kineskog lista Saut Čajna morning post, taksisti su došli grupno u Peking da protestuju zbog propisa o obnavljanju licenci za rad koji su promenjeni pre četiri godine. Jedan od vozača je pre grupnog ispijanja pesticida izjavio za ovaj list da su taksisti iz Suifena došli vozom u Peking još u ponedeljak, ali da se nadležni organi, uključujući Ministarstvo saobraćaja, nisu oglasili u vezi sa zahtevima koje su predali.

Foto-ilustracija: flickr/Nelson Wu Foto-ilustracija: flickr/Nelson Wu

Policija je saopštila da su taksisti "individualci", to jest da ne pripadaju nekom taksi udruženju već imaju ugovore sa lokalnim vlastima. Taksisti su nedavno protestovali u nekoliko kineskih gradova tražeći da im se smanje mesečni troškovi na ime registracije, koji im pojedu najveći deo prihoda.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maverick

    6. april 2015 | 00:12

    Koje budaletine,sad ce sigurno dobiti licence al za onaj svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA