SRPKINJA SOPRANOM OSVAJA SVET: Operska turneja Gordane Kostić, u društvu Baza Oldrina! (VIDEO)

Svetski priznat i nagrađivan sopran rodom iz Srbije na turneji po Americi nastupaće na brodu Kvin Viktorija, zajedno sa naratorom Bazom Oldrinom, čovekom koji je hodao po Mesecu. Pevačica koja već godinama živi i radi u Londonu turneju po USA završiće velikim koncertom 25. aprila u Njujorku u Sabornom hramu Svetog Save

  • 9

Gordana Kostić, svetski priznat i nagrađivan sopran rodom iz Srbije u okviru brojnih nastupa širom planete započinje sutra turneju po Americi.Pevačica koja već godinama živi i radi u Londonu turneju po USA završiće velikim koncertom 25. aprila Njujorku u Sabornom hramu Svetog Save, zajedno sa korepetitorkom Džanet Bišop.

Posebno je zanimljivo da će, tokom 20 dana boravka u Americi i izvođenja šest programa s delima iz sveta opere i stare muzike, na brodu Kvin Viktorija kao narator uz Gordanu nastupati i Baz Oldrin, čuveni kosmonaut koji je hodao po Mesecu.

Foto: Filip Šobot Foto: Filip Šobot

Ovoj uspešnoj operskoj divi, koju često porede i glasom i izgledom na Mariju Kalas  mentorka je bila jedna od najpoznatijih živih svetskih operskih legendi Kiri Te Kanawa. Pored dve završene muzičke akademije, u Beogradu i u Londonu, postdiplomskih studija i magistarskih studija u Londonu Gordana Kostić ima i završenu MMus (specijalista muzike). Nastupa sa muzičkim direktorom Royal Opera House-a Dejvidom Sajrusom i korepetitorom Markom Pekvudom.

Ovo je srpskoj divi  već druga turneja po Americi. Prvi put je nastupala sa Columbia Artist Menedžemntom (gde je obišla čak 62 grada) i ulogom Kejt Pinkerton u operi “Madam Buterfly”.

Sa veoma zavidnim brojem turneja Gordana Kostić obišla je ceo svet poput UAE, Jordaan, Barbadosa, Portugalije, Karipskih ostrva, USA, Meksika, Kolumbije. Nastupala je u Australiji, širom Evrope, ali pomalo čudno deluje da je, i pored velike želje da nastupi i u Beogradu, niko od srpskih kulturnih "dušebrižnika" nije smatrao za shodno da joj ponudi koncert u nekom od eminentnijih srpskih prostora.

Ove godine Gordana Kostić  ima zakazan koncert u Londonu u 17. maja na “Šubertijadi”, u pratnji korepetitora Marka Pekvuda i oboiste (i svog supruga) Petera Bataia, inače muzičara Britanske Kraljevske garde. Potom 7. juna će pevati na otvaranju izložbe svetski priznatog umetnika i slikara Kašmira Rakiba Šoa, u Parizu.

U julu 2015. godine proslavljena srpska operska pevačica u Mađarskoj će, u pratnji Remenji kamernog orkestra iz Miškolca, snimati album sa najpoznatijim arijama iz sveta opere, a u septembru ponovo ide na turneju krstarenja po Mediteranu, preko Turske i Portugalije.

Inače, Gordana Kostić sestra je, u Srbiji mnogo poznatije pop pevačice Mirjane Mike Kostić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr.

    6. april 2015 | 17:06

    Kako mocan i bozanstven glas ima.Predivno.

  • Miodrag Aćimović

    6. april 2015 | 19:41

    Uh što volim kad nas neko ovako lepo i kulturno predstavlja u svetu. Sve pohvale ovoj devojci na glasu, prava srpska muzikalnost i lepota. Siguran sam da su joj roditelji veoma ponosni.

  • Jovana

    6. april 2015 | 19:37

    Wow! Blago njoj kad radi ono što voli i to vrhunski, a pri tom i vidi ceo svet. Svaka čast na uspehu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA