UPOZNAJTE IRAČKOG RAMBA: On je Anđeo smrti za džihadiste, okrutni ratnik, heroj na Istoku (FOTO) (VIDEO)

Abu Azrael je najpoznatiji ratnik koji se bori protiv zla Islamske države. On se ruga i ismeva džihadiste na društvenim mrežama, a njegova ličnost je obavijena velom misterije

  • 4

On uvek ide napred, telefoni lete na sve strane kada je on tu, a ko god ugrabi priliku da ga fotografiše kako stoji ispred gomile ljudi, to je privilegija. On je mišićav, bradat, obrijane glave, obučen u vojnu uniformu, pozira sa čuvenom sekirom, i uliva strahopoštovanje kod svog naroda.

DŽIHADISTI POTUČENI DO NOGU: Islamska država doživela prvi veliki poraz, Iračani oslobodili Tikrit (FOTO) (VIDEO)

Pitate se ko je dostojan ovolike pažnje? Filmska zvezda? Pevač? Nijedno od navedenog.

On je najpoznatiji pripadnik šiitske narodne vojske, okrutni ratnik čije je ratno ime Abu Azrael i on je Anđeo smrti (Azrael) u islamu. Ali, ovaj čovek od 37 godina ima još jedan nadimak - irački Rambo.

Azrael je bič za ektremiste Islamske države, koji su se prošle godine zauzeli velike delove Sirije i Iraka. On ruga i ismeva sunitske islamiste na društvenim mrežama. Njegova stranica na Fejsbuku ima preko 300.000 lajkova, a njegovi klipovi na Jutjubu imaju i po milion pregleda.

Printskrin: Youtube/MEMRITVVideos Printskrin: Youtube/MEMRITVVideos

U Bagdadu se oporavljao nakon povrede koju je zadobio tokom poslednje vladine ofanzive na irački grad Tikrit.

- Kada su napadnuti ljudi Iraka, odlučio sam da napustim svoj posao i da postanem ratnik kako bi ih odbranio - počeo je priču irački Rambo, koji opisuje sebe kao "jednostavnog čoveka koji se bori protiv zla Daeša" (arapsko ime za Islamsku državu).

Iako su oni koji osete njegove smrtnosne "strele" suniti, on odbacuje optužbe da ohrabruje različite "sekte" islama. Pošto ne voli da bude agresivan, njegov zaštitni znak je preteće zurenje.

Printskrin: Youtube/Iraqism Printskrin: Youtube/Iraqism

Kao i svaki akcioni heroj, njegov identitet je obavijen velom misterije, ne želi ni da kaže svoje pravo ime. Priznaje da je brižan otac svojim ćerkama, koje ima četiri, i jednom sinu.

Šta on radi kada se ne bori protiv džihadista? Da li je on, kako se veruje, predavač na Islamskim studijama, ili fitnes instruktor koji je osvojio turnir u tekvondu, ili je, kako on tvrdi, državni službenik koji radi i kao mujezin u lokalnoj džamiji?

Da bi zaštitio svoju porodicu mora da krije svoj pravi identitet i gde se sve borio, zbog brojnih pretnji koje dobija od besnih pristalica Islamske države.

Printskrin: Youtube/MEMRITVVideos Printskrin: Youtube/MEMRITVVideos

Ime Abu Azrael je uzeo 2003. godine jer Anđeo smrti upoznaje "zle ljude sa brutalnošću, a želeo sam da upoznam teroriste na taj način".

Kaže da je odlučio da se priduži brigadi Imam Alija zbog "mudrog i verskog rukovodstva" i jer mu se svidelo što su se narodi drugih religija integrisali u ove redove, kao što su antimilitantna sunitska plemena i Jazidi.

Abu Azrael insistira na tome da su on i njegovi drugovi u miliciji sveti ratnici koji se bore za odbranu potlačenih i da su protiv onih koji "ubijaju i otimaju u ime muslimana".

Pored njegove hrabrosti, poznat je i po svom smislu za humor. Iako ga opsedaju obožavatelji gde god da ode, nisu svi srećni zbog pažnje koju dobija a koja je velika kao i njegovi mišići.

- On je heroj - kaže jedan saobraćajni policajac, dok njegov kolega dovikuje da nije.

- Dobija najbolju hranu, najbolje oružje. Šta je sa herojima u vojsci i policiji? - pita se saobraćajac koji nije opčinjen iračkim Rambom.

Printskrin: Youtube/anmar abed Printskrin: Youtube/anmar abed

Kako je njegova slava rasla, postao je i simbol za njegove kolege borce i jačao je moral gde god da se pojavio na frontu.

Njegovi saborci, koji ga nazivaju glavom brigade, opisuju ga u jednoj rečenici: Gde irački Rambo prođe, tu džihadista ne raste.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:latimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Росииа

    6. april 2015 | 15:57

    Сад овако... У следећем кругу ће га америка направити терористом

  • Miloš

    1. januar 2016 | 18:56

    Da je više ovakvih u svim nacijama ovo se ne bi dešavalo sa svetom bila bi prava prirodna selekcija.Vidi se pravi čovek oličenje ljudskog roda bez obzira na verispovest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA