ŽENA U AMERICI SE RAZVELA PREKO FEJSBUKA: Da li će ovo biti moguće i u Srbiji?

Muž i žena nikad nisu živeli zajedno niti su konzumirali brak, a nije bilo ni venčanja. Jedini način na koji su komunicirali jeste telefon i društvene mreže, pa je to bilo i jedino rešenje za njihov razvod

  • 1

Sudija iz Njujorka je dozvolio ženi da podnese zahtev za razvod na jedan sasvim novi način koji je u skladu sa nezaustavljivim razvojem i širenjem društvenih mreža i njenih korisnika. Ovoga puta, sasvim dovoljno je bilo da Elanora Baido (26) promeni status na svojoj Fejsbuk stranici u "singl".

Metju Kuper, sudija Vrhovnog suda u Njujorku, dozvolio je da žena podnese obaveštenje na ovaj način jer nije mogla to da uradi na tradicionalni način. Njoj je izdata dozvola da to uradi putem privatne poruke na Fejsbuku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, par je u braku od 2009. godine ali su se odnosi pogoršali nakon što je suprug prekršio obećanje da će se održati tradicionalna ceremonija u Gani. Mediji su istražili da zapravo muž i žena nikad nisu živeli zajedno niti su konzumirali brak, kao ni da nije bilo venčanja. Jedini način na koji su komunicirali jeste telefon i društvene mreže.

- Pokušali smo sve, čak smo unajmili i privatnog detektiva i ništa nije funkcionisalo - rekao je advokat ove žene i objasnio ovu neobičnu situaciju i jedino rešenje za nju, a to je - razvod preko Fejsbuka.

(Telegraf.rs/ independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA